Karadağ'da Gazze Soykırımı Anma Etkinliği

Podgoritsa'da Gazze'deki soykırımın birinci yılı, Filistinliler için düzenlenen anma etkinliğiyle protesto edildi.

09.10.2024-00:14 - (Son Güncelleme: 09.10.2024-00:14) Karadağ'da Gazze Soykırımı Anma Etkinliği

Karadağ'da Gazze Soykırımı Anıldı

Karadağ'ın başkenti Podgoritsa'da, İsrail'in Gazze'deki soykırımının birinci yılı nedeniyle düzenlenen etkinlikte, saldırılarda hayatını kaybeden Filistinliler anıldı.

Protesto Etkinliği

Başkentteki Moskovski Köprüsü'nde toplanan yüzlerce kişi, İsrail'in gerçekleştirdiği soykırımda yaşamını yitirenler için bir araya geldi. Katılımcılar, Filistin halkıyla dayanışmalarını göstermek amacıyla Filistin bayrakları açtı ve dilek fenerlerini gökyüzüne uçurdukları bir anma gerçekleştirdiler.

Büyükelçiden Açıklama

Anma etkinliğinde Filistin'in Podgoritsa Büyükelçisi Rabi Alhantuli, yaptığı konuşmada, ülkesinde siviller, çocuklar, kadınlar ve yaşlıların katledildiğini vurgulayarak, Filistin halkının yaşadığı büyük acıyı dile getirdi.

Uluslararası Destek

Etkinliğe Türkiye'nin Podgoritsa Büyükelçisi Barış Kalkavan da iştirak etti, bu da uluslararası dayanışmanın önemini bir kez daha gözler önüne serdi.

Bu etkinlik, Gazze'de meydana gelen olayların unutulmaması ve halkın acılarının hatırlanması anlamında büyük bir önem taşıyor.

Karadağ'ın başkenti Podgoritsa'da, İsrail'in Gazze'de bir yıldır sürdürdüğü soykırım protesto...

Karadağ'ın başkenti Podgoritsa'da, İsrail'in Gazze'de bir yıldır sürdürdüğü soykırım protesto edildi ve saldırılarda öldürülen Filistinliler anıldı. Filistin'in Podgoritsa Büyükelçisi Rabi Alhantuli, açıklama yaptı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal