Mutfaklara yeni giren meyvelerden olan kapari tam bir karaciğer dostu. kaparinin faydaları nelerdir gelin birlikte bakalım.
Kapari bitkisi içerisinde kuersetin ve kaempeferol etken maddelerinden bol miktarda barındırmaktadır. bu bitki yazın sonundan itibaren meyve verir. kapari bitkisinin sağlık açısından inanılmaz yararları bulunmaktadır.
Sağlık bakımından pek çok önemli yararları bulunan bu iki madde, güçlü birer antioksidandırlar ve serbest radikallere karşı vücudu savunmaktadırlar.
Bu bitki ekilen alanlarda veya tohumunun sıçramış olduğu yerlerde kendiliğinden yetişir. sulama veya başka bir işlem gerektirmez.
Yapılan bilimsel çalışmalara göre kapari bitkisini tüketen kişilerde akciğer kanseri riskinin % 50 azalttığını göstermiştir.
İçerisinde yüksek miktarda flavonoid barındıran bu bitki, kanser hastalarının kan değerlerinde düşük olan trombosit sayısını yükseltir ve kanserle mücadele için vücuda önemli bir takviyede bulunulmuş olur.