Karaçi Havalimanı Yakınında Patlama: 1 Ölü, 7 Yaralı

Karaçi’de havalimanı yakınındaki patlamada 1 kişi yaşamını yitirdi, 7 kişi yaralandı. Olayın Çin vatandaşlarına yönelik olduğu bildirildi.

06.10.2024-23:42 - (Son Güncelleme: 06.10.2024-23:42) Karaçi Havalimanı Yakınında Patlama: 1 Ölü, 7 Yaralı

Karaçi Havalimanı'nda Patlama Gerçekleşti

Pakistan’ın Karaçi şehrinde, Cinnah Uluslararası Havalimanı yakınında meydana gelen büyük patlama, ülkede endişe yarattı. Olayda, başlangıç verilerine göre 1 kişi yaşamını yitirdi, 7 kişi ise yaralandı.

Patlama Anı ve Eş Zamanlı Olaylar

Olay akşam saatlerinde gerçekleşti ve çevredeki pek çok araç alev aldı. Patlama sesi, şehrin birçok yerinden duyulurken, yetkililer havalimanına giriş ve çıkışların kapatıldığını duyurdu. Uçuş operasyonları ise devam ediyor.

Yetkililerden Açıklama

Polis, patlamanın bir tankerin havalimanı dışında patlaması sonucu gerçekleştiğini bildirdi. Sind Eyaleti İçişleri Bakanı Ziyaül Hasan Lanjar, patlayıcının el yapımı olduğunu ve yabancıların hedef alındığını açıkladı.

Çin Vatandaşları Hedefte

Sind İçişleri Bakanlığı'ndan isminin açıklanmasını istemeyen bir yetkili, olayın Çin vatandaşlarına yönelik bir saldırı olduğunu ifade etti. Pakistan'da, Çin-Pakistan Ekonomik Koridoru projeleri kapsamında çalışan birçok Çinli işçi, sık sık hedef alınıyor. Daha önce Hayber-Pahtunhva eyaletinde benzer bir saldırıda, 5 Çinli ve 1 Pakistanlı mühendis hayatını kaybetmişti.

Pakistan’ın Karaçi şehrindeki Cinnah Uluslararası Havalimanı yakınında meydana gelen patlamada ilk...

Pakistan’ın Karaçi şehrindeki Cinnah Uluslararası Havalimanı yakınında meydana gelen patlamada ilk belirlemelere göre 1 kişi hayatını kaybetti, 7 kişi yaralandı. Dawn gazetesindeki habere göre, akşam saatlerinde Karaçi’deki Cinnah Uluslararası Havalimanı yakınında büyük bir patlama meydana geldi. Patlamanın etkisiyle çevredeki çok sayıda araç alev alırken, patlama sesi şehrin birçok noktasından duyuldu. Polis ekipleri ve askerler bölgede güvenlik önlemleri aldı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal