Karabük'te Safran Hasadı Etkinliği Düzenlendi

Safranbolu'da yapılan safran hasadı etkinliği katılımcılardan ilgi gördü ve turizm açısından önem taşıdı.

26.10.2024-15:06 - (Son Güncelleme: 26.10.2024-15:38) Karabük'te Safran Hasadı Etkinliği Düzenlendi

Karabük'te Safran Hasadı Yapıldı

Karabük'ün tarihi ilçesi Safranbolu'da safran hasadı etkinliği düzenlendi. Yukarıçiftlik köyü Keten Mahallesi'nde yer alan İsmail Yılmaz'a ait tarlada gerçekleştirilen etkinlikte, katılımcılar safran toplayarak bu kıymetli baharatın hasadına katıldılar.

Etkinlikte Anma ve Kutlama Bir Arada

Etkinliğe katılan Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, 8. Safran Festivali'nin, Türk Havacılık ve Uzay Sanayii Anonim Şirketi (TUSAŞ) yerleşkesine gerçekleştirilen terör saldırısı sebebiyle hasat etkinliğine dönüştürüldüğünü belirtti. Saldırıda hayatını kaybedenlere rahmet, yakınlarına başsağlığı dileyerek, safranın ilçe için büyük öneme sahip olduğunu vurguladı.

Safran Üretimi Artıyor

Köse, 2015 yılından itibaren safran üretiminin ilçede artış göstermesinin sevindirici olduğunu ifade ederek, "Safranbolu safranı Avrupa coğrafi işaretini aldı. Gelecekte üretimin daha da artmasını umuyorum," dedi. Ayrıca, ilçeye olan ilginin her geçen yıl arttığını ve bunun da turizm açısından önemli bir gelir kaynağı olduğunu dile getirdi.

Katılımcıların Memnuniyeti

Safran hasadına katılan Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ferah Budak, safranın yetiştirilmesine dair bir belgesel hazırlık çalışmalarında olduklarını aktardı.

Yemen'den gelen Hüseyin Muhammet, Karabük Üniversitesi'nde eğitim gördüğünü ve safran hasadına ilk kez katıldığını belirtti. Kayseri'den katılan Edanur Erkin ise, hasadı sırasında kalabalık bir ortamla karşılaştığını ve gördüğü safranların güzelliği karşısında mutlu olduğunu ifade etti.

İstanbul'dan gelen İnci Kimyonşen, safranı çok iyi bildiklerini fakat ilk kez hasadına katıldıklarını belirtirken, Karabük Üniversitesi öğrencisi Buse Polat ise safranı değerli bir baharat olduğunu vurgulayarak, dikkatli bir şekilde toplama yaptığını söyledi.

Yerli ve Yabancı Ziyaretçiler

Etkinliğe Vali Yardımcısı Erol Özkan, Safranbolu Kaymakamı Şaban Arda Yazıcı, çeşitli kurum müdürleri ve çok sayıda vatandaş katılarak, yerli ve yabancı turizmin ilgisini çekti.

Karabük'ün Safranbolu ilçesinde safran hasadı gerçekleştirildi. Yukarıçiftlik köyü Keten...

Karabük'ün Safranbolu ilçesinde safran hasadı gerçekleştirildi. Yukarıçiftlik köyü Keten Mahallesi'nde İsmail Yılmaz'a ait safran tarlasında düzenlenen etkinlikte, katılımcılar tarlayı gezerek safran hasat etti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal