Karabuğdaylı Zeytinyağlı Yaprak Sarma Nasıl Yapılır?

Sofranızda sağlıklı ve lezzetli bir öğün yaratmak istiyorsanız bugün size karabuğdaylı zeytinyağlı yaprak sarmasını tavsiye ediyoruz. Bu sağlıklı sarma tarifini haberimizin içerisinde bulabilirsiniz.

28.02.2020-13:29 - (Son Güncelleme: 28.02.2020-13:24) Karabuğdaylı Zeytinyağlı Yaprak Sarma Nasıl Yapılır?

MALZEMELER

  • 1/2 kg asma yaprağı
  • 1/2 kg kıyma
  • 1 büyük kuru soğan
  • 1 küçük su bardağı çiğ karabuğday (greçka)
  • 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz, karabiber, kimyon
  • 1/2 demet maydanoz

HAZIRLANIŞI

Kıymanın içerisine tüm malzemeleri sırayla ekleyerek harmanlayın. Diğer tarafta yaprakları sıcak suda bekleterek tuzunun biraz gitmesini sağlayın. Sonra yaprakları harç ile doldurarak sarın. Tencerenin altına sarmaların yapışmaması için 5-6 yaprak koyun ve üzerine sarmaları dizin. Bir bardak su ekleyerek kısık ateşte yapraklar ve iç harcı yumuşayana kadar pişirin.

Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırınız.

YORUM YAZ..

En Çok Okunanlar

Modal