Ekranların en çok izlenen yarışma programlarından biri olan MasterChef Türkiye'de yarışmacılar tarafından yapılması istenen kapari sos birçok kişi tarafından merak edildi. Peki, kapari sos nasıl yapılır? Kapari sos için gerekli malzemeler nelerdir? İşte detaylar...
KAPARİNİN FAYDALARI NELERDİR?
Akdeniz ikliminin görüldüğü yerlerde yetişen kapari, dikenli bir bitkidir. 100 gram kaparinin içerisinde 3 gram lif, 5 gram karbonhidrat, yaklaşık 1 gram yağ ve 2 gram protein içermektedir. C vitamini açısından zengin olan kapari meyvesi, A, K, E, niasin, riboflovin, B12 vitaminleri ve potasyum, kalsiyum, fosfor ve demir mineralleri içermektedir.
Lif bakımından zengin olması kapariyi sindirim sistemi için önemli bir besin haline getiriyor. Özellikle kilo vermek isteyenlerin yardımcısı olan kapari, Antik Yunanistan'da da romatizmal ağrıların tedavisinde kullanılmıştır. Aynı zamanda mide ağrısı ve şişkinliğin giderilmesini sağlar.
MALZEMELER
- ½ su bardağı soğuk et suyu
- 2 su bardağı kaynar et suyu
- 1 kahve fincanı un
- 1 kahve fincanı ince kıyılmış kapari
- 1 çorba kaşığı tereyağ
- Az tuz
NASIL YAPILIR?
Küçük bir tencerenin içerisine tuzu, unu ve soğuk et suyunu alarak güzelce karıştırın ve 5 dakika bekletin. Ardından bir çırpma teli ile karıştırarak üzerine kaynar et suyunu ilave edin. Orta ateşte 5-6 dakika kaynatıp ateşten alın. Bir süzgeçten süzdürerek tereyağı ile kapariyi karıştırın. İşte bu kadar, afiyet olsun…