Kapadokya'da Uluslararası Koşu Heyecanı Başlıyor

Kapadokya Ultra Trail Koşusu, 2 bin 368 sporcunun katılımıyla yarın başlayacak. Etkinlik bölge turizmi için önemli bir fırsat.

18.10.2024-16:53 - (Son Güncelleme: 18.10.2024-16:53) Kapadokya'da Uluslararası Koşu Heyecanı Başlıyor

Kapadokya Ultra Trail Koşusu Yarın Başlıyor

Kapadokya'da düzenlenecek olan Salomon Kapadokya Ultra Trail Koşusu, 73 farklı ülkeden 2 bin 368 atletin katılımıyla 20 Ekim tarihinde gerçekleştirilecek.

Etkinliğin Önemi

Nevşehir Valisi Ali Fidan, etkinlik öncesi düzenlenen basın toplantısında 11’nci defa təşkil edilen bu koşunun bölge turizmi açısından büyük bir fırsat sunduğunu belirtti. Kapadokya'nın UNESCO Dünya Mirasları Listesi'nde bulunduğunu vurgulayan Fidan, spor turizminin de bölge için önemli bir değer haline geldiğine dikkat çekti:

"Kapadokya, gastronomisi, kültürü ve mimarisi ile her yıl milyonlarca turiste ev sahipliği yapıyor. Bunun yanı sıra spor turizmi ve sosyal etkinlikler açısından sunduğu fırsatlar, bu tür organizasyonlarla daha da belirginleşiyor. İlimizdeki bu tür başarılı etkinliklere destek vermekten mutluluk duyuyoruz."

Yerel Yönetimlerin Destekleri

Ürgüp Belediye Başkanı Ali Ertuğrul Bul da sporculara başarılar dileyerek, "Sporcular ve misafirler ile birlikte 5 binden fazla konuğumuz var. Ürgüp'ün otellerinde şu an boş yer bulunmuyor. Ürgüp'ün meşhur üzümü ve kabak çekirdeğinin yanı sıra artık Salomon Ultra Trail Koşusu da tanınır hale geldi. Organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum," ifadelerini kullandı.

Yarış Detayları

Etkinlikte, uluslararası düzeyde başarı elde etmiş elit sporculara da yer verildi. Program sonunda elit sporcular ile protokol üyeleri birlikte fotoğraf çektirdi. Koşu, yarın saat 07:00’de Ürgüp ilçe meydanından başlayacak ve sporcular, 119, 63 ve 38 kilometrelik etaplarda ter dökecek. Dereceye giren atletlerin ödülleri ise 20 Ekim'deki törende takdim edilecek.

Salomon Kapadokya Ultra Trail Koşusu, 73 ülkeden 2 bin 368 sporcunun katılımıyla yarın Nevşehir'de...

Salomon Kapadokya Ultra Trail Koşusu, 73 ülkeden 2 bin 368 sporcunun katılımıyla yarın Nevşehir'de yapılacak. Koşu öncesi Ürgüp ilçesindeki bir otelde düzenlenen basın toplantısında, Nevşehir Valisi Ali Fidan konuştu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal