Tükürüldüğünde veya balgamda kan gelmesi durumu bir akciğer kanserinden dolayı olabileceği gibi bu durum üst hava yollarının kanserinden de kaynaklanabiliyor. ancak unutmayın bu kanamalara yol açabilecek kanser dışında çok sayıda neden de bulunuyor.
Örneğin boğazda tahriş, diş eti hastalıkları, akciğer enfeksiyonları ya da mide kanamalarında da kanama yaşanabiliyor. ağzından kan gelenlerin mutlaka göğüs hastalıkları ve kulak burun boğaz uzmanı tarafından muayene edilmeleri gerekiyor.
Makattan kan kaybı kolon kanserinin işaretlerinden biri olabiliyor. bu tip bir sorununuz olduğunda mutlaka gastroenteroloji uzmanına görünmelisiniz. idrarda kan gelmesi böbrek, mesane ve diğer idrar yolları kanserlerinin belirtileri arasında yer alıyor. ancak doğru teşhisin üroloji uzmanı tarafından konulması gerekiyor
Vajinal kanama rahim veya rahim ağzı kanseri vajinal kanamaya neden olabiliyor. vajinal kanaması olanların mutlaka kadın doğum uzmanına muayene olmaları gerekiyor
Vücudun en sık verdiği uyarılardan biri olan ağrı, birçok nedenden oluşabiliyor. bu nedenlerden biri de kanser. örneğin omuz veya göğüs ağrısı akciğer kanserinin belirtisi olabiliyor. bu şikayeti olanların göğüs hastalıkları uzmanına muayene olmaları gerekiyor.
Karın ağrısına son zamanlarda oluşmuş ve eşlik eden iştahsızlık, kilo kaybı varsa pankreas, safra yolları, mide, bağırsak gibi gastrointestinal sistem kanserlerinin ön belirtileri arasında yer alıyor. bu durumda da mutlaka gastroenteroloji uzmanına başvurulması şart.
Vücutta oluşan bazı şişlikler de kanserin önemli belirtilerinin arasında yer alıyor. kemiklerde veya yumuşak dokuda gelişen tümörler kendilerini şişlikle gösteriyor. bu tür şikayetlerde ortopedi uzmanına gidilmesi gerekiyor. boyun, koltuk altı ve kasıklarda lenf bezlerinin şişmesi lenfoma nedenli olabiliyor.
Kanser veya lenfoma nedenli lenf bezi büyümeleri genellikle ağrısız oluyor, şişlik bir tarafa tutunuyor ve hareket ettirmekte zorlanılıyor. bu durumda onkoloji veya hematoloji bölümüne başvurulması gerekiyor.