Günümüzde en sık rastlanılan hastalıkların başında kanser geliyor. hayatımızı tehdit eden kanser hastalığından korunmamızı sağlayan bazı besinler bulunuyor. peki nedir bu besinler? işte detaylar...
Sarımsak: sarımsağın aktif bileşeni olan di-alil-disülfidinin hem tümör oluşumunu hem tümör gelişimini engellediği bildirilmektedir.
yeşil çay: yeşil çaydaki epigallokatesin-3-gallat (ecgc) basta olmak üzere katesin karışımlarının kanser önleyici etkilerinin olduğunu gösteren çalışmalar mevcuttur.
zerdaçal: zerdeçaldaki kurkumin maddesi, antiinflamatuvar ve antioksidan etkisi sebebiyle çeşitli kanser türlerinin tedavisinde faydalanılmaktadır.
Brokoli/ brüksel lahanası: bu sebze gruplarının haftada 3 kez tüketilmesinin kansere karşı koruduğu belirlenmiştir.
Kırmızı meyveler: yaban mersini, böğürtlen, çilek, siyah üzüm, nar gibi kırmızı meyveler, içeriğindeki fenolik ve flavonoid gibi biyoaktif bileşenler sayesinde anti-kanser özelliktedir.
Omega 3 kaynakları (hamsi, istavrit, uskumru gibi yüzey balıkları): haftada 2-3 kez tüketilmesinde yarar vardır.
Ceviz: her gün 3-4 adet tüketilerek bu besinlerin koruyucu özelliğinden faydalanılabilir.