Besinler sağlığımız üzerinde birçok etkiye sahiptir. Uzun araştırmalar sonucunda açıklanan bilgiye göre dünyada ve günlük hayatta sıklıkla tükettiğimiz besinlerin vücudumuza zararları belirlendi. Dünya Sağlık Örgütü sigara etkisi yaratan kanserojen maddeler hakkında bilgi verdi.
Besinler sağlığımız üzerinde birçok etkiye sahiptir. Uzun araştırmalar sonucunda açıklanan bilgiye göre dünyada ve günlük hayatta sıklıkla tükettiğimiz besinlerin vücudumuza zararları belirlendi. Dünya Sağlık Örgütü sigara etkisi yaratan kanserojen maddeler hakkında bilgi verdi.
Hücrelerde kanser yayılımını artmasına neden olan maddeler arasında fruktoz bazlı şekerler de yer alıyor. Bu ürünleri hayatınızdan çıkararak çok daha sağlıklı bir vücudun sahibi olabilirsiniz.
Şeker, mısır şurubu, sorbitol (yapay tatlandırıcı), soya yağı ve BHT granola barların içinde bulunmaktadır. Hazır olarak aldığınız bu barları evde kendiniz de sağlıklı ürünlerle yapabilirsiniz.
Titanyum dioksit, trans yağlar ve şeker kahve kremasında bolca bulunmaktadır. Kahve içeceğiniz zaman krema olmadığına dikkat ederek tüketebilirsiniz.
Yaygın olarak bilinmese de süpermarketlerde gördüğünüz çiğ kajular içerisinde zehir bulunan maddeler içerir. Yüksek dozda alımı zehir üretimine neden olabilir.
Hidrojenize yağ içermektedir. Mümkün oldukça kızartma ile yapılmış olan besinlerden uzak durmaya çalışmalısınız.
Dünya Sağlık Örgütü'nün yaptığı açıklamalara göre işlenmiş et ürünleri kanserojen etkisi yaratan 4 önemli madde arasında ilk sıralarda yer almaktadır. Her gün tüketildiğinde bağışıklık sisteminin temizleyememesi sebebiyle kanser riskini yüzde 17 oranında arttıran salam, sucuk gibi maddelerden bu yüzden dolayı uzak durulması gerekiyor.
Uzak durulması gereken besinlerden bir diğeri ise palm yağı. Fareler üzerinde yapılan deneylere göre palm yağı kanserli hücrelerin yayılımını 8-10 kat artmasına neden oluyor.
Margarinin içinde potasyum sorbat, trans yağ, soya yağı, gıda boyası bulunmaktadır. Uzun süre tüketimde sağlığa ciddi zararları olabilir. Bu yüzden margarin yerine doğal yağlar tüketebilirsiniz.
Oldukça tatlı gözüken bu balık aslında derisinde, yumurtalıklarında ve karaciğerinde ölümcül bir zehir içeriyor. Şefler bu yemeği hazırlarken oldukça dikkatli davranmalı ve balığın kötü organlarından kurtulmalıdır. Japon restoranlarında bu balığın hazırlanış aşaması için belirli eğitimler verilip denetimleri sağlanmaktadır.