Kanser Raporu Nasıl Alınır?

Kanser raporu nasıl alınır? Ülkemizde kanser hastalarına tanınmış olan birçok hak vardır. Bunlardan biri olan maluliyet raporu, son derece büyük öneme sahiptir. Çünkü bu şekilde hem devlet bu hastaları malul kabul eder hem de onlara aylık bağlar. Haberimizde bu raporun alınma sürecini tüm detaylarıyla anlattık.

08.06.2020-17:24 - (Son Güncelleme: 08.06.2020-17:21) Kanser Raporu Nasıl Alınır?

Kanser raporu, kişinin içinde bulunduğu sağlık durumundan dolayı birçok farklı haktan yararlanmasını sağlayan özel bir belgedir. Bunun verilmesi sırasında değişik birçok kriter göz önünde bulundurulur. Kanserin hangi evrede olduğu, bunun ilerleyip ilerlemediği, tedaviye bir yanıtın verilip verilmediği gibi birden çok sorunun yanıtı gerekir. Örneğin, tedavisi tamamlanmış ve bu hastalığı artık yenmiş olan bir kişinin bazı haklardan faydalanabilmek için bu raporu alması söz konusu değildir.

KANSER RAPORU HANGİ HASTANELERDEN ALINIR?

  • Kanser raporu nasıl alınır: Raporu alabilmek için süreci belli hastanelerin üstünden hemen başlatmak gerekiyor.
  • Buna göre üniversite hastanelerinden raporun alınması mümkündür.
  • Bağlı olan ve yine üniversite bünyesinde faaliyet gösteren daha farklı kurumların üstünden de süreci hemen başlatabilirsiniz.
  • Tüm bunlara ek olarak devlet hastaneleri de bu raporu veriyor.
  • Son olarak eğitim ve araştırma hastanelerin de rapor sağlamakta.

KANSER RAPORU ALMANIN ŞARTLARI NELERDİR?

Kanser raporu nasıl alınır: Belli şartlara sahip olan kişilerin bu raporu en kısa süre içinde alması mümkündür. Bunlar şöyledir;

  • TC vatandaşı olmak gerekiyor.
  • Bunun sahibi olabilmek için yüzde 40 ya da bunun üstünde bir engelin olması lazım.
  • Akli dengesi olmayan kişilerin mutlaka bir varisin yanında olması gerekiyor.
  • Bunun yanı sıra belli birtakım evrakların toplanması şart.
  • Hastanelerin bu noktada kabul etmiş olduğu bir muayene prosedürü vardır. Buna tam bir uyum sağlanmak zorunda.

KANSER RAPORU ALMAK İÇİN GEREKLİ OLAN BELGELER HANGİLERİ?

Kanser raporu için gerekli olan birtakım belgeler söz konusu. Bunların içinde engelli kimlik belgesi var. Eğer bir kişinin akıl sağlığında sıkıntı varsa onun vasilerine ait olan kimlik kartının bulunması lazım. Buna ek olarak mahkemenin verdiği vasi belgesi hazır olmak zorunda. Sağlık kuruluna rapor için yapılan başvurunun hazır olması gerekiyor.

Kanser raporu nasıl alınır: İlk olarak başvuru yapılmalı ve randevu talep edilmelidir. Ardından da sağlık kurulunun toplanmış olduğu günde hastanede olmak gerekiyor. Bunun yanı sıra verilen evrakların eksiksiz bir biçimde doldurulması şart. Bütün bunların tamamlanmasıyla beraber raporu almak çok uzun sürmez. Böylelikle sunulmuş olan değişik fırsatlardan faydalanmak mümkün olacak. Bunların içinde malul aylığı var. Aynı zamanda araç alacaklar için başta ÖTV indirimi olmak üzere birçok değişik fırsattan faydalanabilirsiniz. Elbette tüm bunlar için süreci iyi bir biçimde yürütmek lazım.

 

 


YORUM YAZ..

En Çok Okunanlar

Modal