Kandil simidi nasıl yapılır? Berat kandili için evde en kolay hazırlanabilecek kandil simidi tarifi

Kandillerin vazgeçilmezi olan Berat kandil simidi yapımı. Tadına doyum olmayan kandil simidinin evde kolay yapım yolu nasıldır? Kandil simidinde mahlep mi sirke mi kullanılmalıdır? Ramazanın habercisi olan Berat kandili denilince akla ilk gelen kandil simidinin yormadan en basit yapım yolu.

16.03.2022-17:06 - (Son Güncelleme: 16.03.2022-17:11) Kandil simidi nasıl yapılır? Berat kandili için evde en kolay hazırlanabilecek kandil simidi tarifi

Kandil deyince aklımıza ilk gelen lezzet kandil simididir.  16. yüzyıldan beri Müslüman halkımız kandil gecelerini toplu şekilde ibadetler ederek ya da hayır işleyerek geçirmeyi bir gelenek haline getirmiştir. Kandil günlerinde hamur işleri yapılarak eşe dosta ihtiyaç sahiplerine dağıtılması adet olmuştur. Geçen zaman çerçevesinde kandil simidinin şekli değişerek günümüzdeki haline gelmiştir. O halde kandil simidi evlerimizde en kolay nasıl yapılır ?

 Kandil simidi yapılışı 

Eski insanlarımızın tabiri ile kandil simidi yapında muhakkak mahlep kullanılmalıdır. Mahlep tatlı kokulu hamur işi baharatıdır ve insana huzur veren kendisi küçük fakat faydalarının büyük olduğu bir bitkidir. 

 4 su bardağı un

1 paket kabartma tozu

1 yemek kaşığı toz şeker

1 yemek kaşığı mahlep

1 tutam tuz

250 gram erimiş tereyağı

Yarım su bardağı ayçiçek yağı

2 tepeleme yemek kaşığı yoğurt

Kandil simidinin üzerine konulacak malzemeler 

1 tane yumurtanın sarısı

Çörekotu

1 tane yumurtanın beyazı

Susam

Hazırlanışı : 

Tadına doyum olmayan kandil simidinin hamuru için öncelikle yapılması gereken kalıbımızın içine un, kabartma tozu, toz şeker, mahlep ve tuzu koyup güzelce karıstırmak.Eritilmiş olan tereyağımı farklı bir kapta ayçiçek ve yogurt eklenerek iyce karıştırılır. İlk kullanmış olduğumuz kabın harcının ortasını açıp eritiş olduğumuz yağları ve yoğurtu ekleriz.

Daha sonrasında hepsini birlikte karıştırıp çırparız.

Ortaya çıkan hamur 10 dakika bekletildikten sonra, çok büyük olmamak şartı ile tutam tutam kopartılır ,elimizle vermiş olduğumuz ince uzun şekilleri simit görselini alacak şekilde hazırlarız.

Sonrasında verilmiş şekilleri fırın tebisisine dizeriz.

Şekil oluşturduklarımızın üzerine susam dökmek iççn yumurtanın beyazını, çörek otu dökmek istediklerimize ise yumurtanın sarısını sürmüş oluruz. 

Susam serpmek istediğiniz simitlerin üzerine yumurta beyazı, çörekotu serpmek istediğiniz simitlerin üzerine yumurta sarısı sürün.

180 derece olan daha öncesinde ısıtılmış fırında 15 ila 20 dakika pişirdiktikten sonra afiyet ile yemeğe hazır hale gelmiş olur.

Kandil simidi yapılışı

Afiyet olsun.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal