Çoğunlukla soğuk havalarda bağışıklığımızı güçlendirmek için daha çok tükettiğimiz tarçının sağlığımıza ne kadar faydalı olduğunu biliyor muydunuz? Bütün bir sene boyunca saklanıp muhafaza edilebilen bu yararlı gıdanın faydalarını sizin için derledik.
KAN ŞEKERİNİ DENGELER
Tarçın insülin direncini yükselten bir besindir. Ayrıca kan şekerini de dengelemektedir. Bu nedenle diyabet hastalarının çok sık kullandığı bir besindir. Ancak diyabet hastalarının tarçını kullanırken dikkat etmeleri gerekmektedir.
NEZLE VE KARIN AĞRILARINI GİDERİR
En acı boyuttaki mide ağrısını bile hemen geçiren bir besindir. Bunun yanında soğuk havalarla birlikte ortaya çıkan soğuk algınlıklarını önlemesiyle de bilinmektedir.
BAĞIRSAK PROBLEMLERİNE BİREBİR!
Bağırsaklardaki şişkinlik ve gaz problemlerinden kaynaklanan rahatsızlıkları yok etmektedir. Günde yalnızca bir fincan tarçın içemeniz bu sorununuza şifa olacaktır.
Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.