Kamuya çifte maaş ayarı geliyor: Tüm araçlar gözden geçirilecek

Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı İsmail İlhan Hatipoğlu, kamu kurum ve kuruluşlarında çifte maaş alan yöneticilerinin çifte maaş alma konusunda bir üst sınır getireceklerini ve tüm araçları gözden geçireceklerini belirtti.

12.07.2024-10:32 - (Son Güncelleme: 12.07.2024-10:32) Kamuya çifte maaş ayarı geliyor: Tüm araçlar gözden geçirilecek

Kamuda çifte maaş alanlar için yeni ayar geliyor. TBMM Plan Bütçe Komisyonu'nda kabul edilen kamuda tasarruf tedbirlerine yönelik düzenlemeler kapsamında, Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı İsmail İlhan Hatipoğlu önemli açıklamalarda bulundu. Hatipoğlu, kamuda maaşlara üst sınır getirileceğini ve bu sınırı aşan kısmın bütçeye gelir kaydedileceğini belirtti. Ayrıca, birden fazla maaş alan kişilerin bunu bildirmesi gerektiğini, aksi takdirde tespit etmenin zor olabileceğini ifade etti.

Kamu harcamaları gözden geçirilecek

Milliyet’te yer alan habere göre; Hatipoğlu, tasarruf tedbirlerinin 237 sayılı Taşıt Kanunu’nun tamamını kapsadığını ve tüm harcama programlarının gözden geçirildiğini vurguladı. Kamu makam araçları dahil, ihtiyaç fazlası araçların ilgili kamu idaresi tarafından bildirileceğini söyledi. Ayrıca, tasarruf tedbirleri için izleme sistemi kurulduğunu ve "Maliye Bakanlığında Tasarruf Tedbirleri İzleme Sistemi" ile "Kamu Taşıt Filo Sistemi"nin geliştirildiğini belirtti.

Kamuya çifte maaş ayarı geliyor: Tüm araçlar gözden geçirilecek

Uymayanlara disiplin cezası

Hatipoğlu, tasarruf önlemlerine uymayanlara disiplin cezalarının uygulanacağını ve 657’ye tabi devlet memurları, kamu işçileri ve diğer personel için ilgili mevzuat çerçevesinde disiplin hükümlerinin uygulanacağını ifade etti. Hakim ve savcılar için ise Hakimler Savcılar Kanunu'nun geçerli olacağını söyledi.

MASAK Başkanı Hasan Kaymak, düzenlemenin avukatları ilgilendiren hükümlerine de değindi. Kaymak, avukatların finansal işlem yaptıklarında MASAK’ı bilgilendirmelerinin gerektiğini belirtti. Şirket kurulmasına aracılık eden avukatların, şirket ortakları veya sermaye konusunda şüpheleri varsa bunu MASAK’a bildirmeleri gerektiğini ifade etti. Kaymak, bu düzenlemenin FATF ekibinin tavsiyeleri doğrultusunda yapıldığını ve avukatların yükümlü sayılmaması eksikliğinin giderildiğini vurguladı.

Kürşat Muratcan Kılıç
muratcankilic@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal