Kamuda tasarruf teklifi Meclis’te kabul edildi: O tarihte resmen yürürlüğe girecek

Kamu ve özel kurum ile kuruluşlarda görev yapanlara yönelik tasarruf tedbirlerini içeren teklif Meclis’te kabul edildi.

19.07.2024-10:18 - (Son Güncelleme: 19.07.2024-10:18) Kamuda tasarruf teklifi Meclis’te kabul edildi: O tarihte resmen yürürlüğe girecek

TBMM Genel Kurulunda kabul edilen yeni yasa ile kamu ve özel sektörde yönetim, denetim ve danışma kurulu üyeliklerinde görev yapanlara yalnızca bir görev için ücret ödenebilecek. Bu düzenleme, kamuda tasarruf tedbirleri kapsamında getirildi.

Deprem bölgesindeki nüfusu azalan belediyelerin genel bütçeden alacakları payın azalmasını engellemek amacıyla yapılan değişiklikle, 30 Haziran 2027 tarihine kadar bu belediyeler için 2023 yılı ocak ayı nüfus verileri esas alınacak. Bu kapsamda yer alan Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Elazığ, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Kilis, Malatya, Osmaniye ve Şanlıurfa illerindeki belediyeler için en yüksek nüfus verileri dikkate alınacak.

Kamuda tasarruf teklifi Meclis’te kabul edildi: O tarihte resmen yürürlüğe girecek

İller Bankası sermaye tavanı 60 milyar liraya çıkacak

Devlet Desteklerinin İzlenmesi ve Denetlenmesi Hakkında Kanun'da yapılan değişiklikle, devlet desteklerinin bildirimi ve denetlenmesine ilişkin yönetmelikler, Cumhurbaşkanınca alınacak kararlarla yürürlüğe konulacak. Strateji ve Bütçe Başkanlığı, kamu kurum ve kuruluşlarının mali fayda sağlayan uygulamalarına ilişkin kayıt ve verileri bilgi sistemine aktaracak. Kamu kurumları, devlet yardımlarının izlenmesi ve etkilerinin değerlendirilmesi amacıyla bilgi, belge ve veri talep edebilecek. Bu veriler gizlilik ve güvenlik koşulları altında paylaşılacak. İller Bankası'nın sermaye tavanı 9 milyardan 60 milyar liraya çıkarılacak.

Ocak 2025’te yürürlüğe girdi

Kamu idarelerinde ve bu idarelere bağlı kurum ve kuruluşlarda görev alanların, farklı kurullardaki görevlerinden yalnızca biri için ücret alabilecekleri belirtildi. Bu kapsamda yapılan ödemeler, aylık 108 bin net tutarın memur aylık katsayısı ile çarpımı sonucu bulunacak tutarı geçemeyecek. Birden fazla görev alan personel, hangi görevin ücretini alacağını asli görevli olduğu kuruma beyan edecek. Bu düzenlemenin yürürlük tarihi 1 Ocak 2025 olarak belirlendi.

Kürşat Muratcan Kılıç
muratcankilic@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal