Kamuda Birden Fazla Maaş Alma Dönemi Sona Eriyor: İşte 32 Maddelik Yasa Teklifinin Detayları

Yeni 32 maddelik yasa teklifi ile kamuda birden fazla maaş alma dönemi sona eriyor. Her statüdeki kamu görevlileri sadece bir görevi için maaş alacak ve bu maaş en yüksek devlet memuru maaşını geçemeyecek.

11.07.2024-11:15 - (Son Güncelleme: 11.07.2024-11:15) Kamuda Birden Fazla Maaş Alma Dönemi Sona Eriyor: İşte 32 Maddelik Yasa Teklifinin Detayları
Teklifin diğer önemli maddeleri ise şöyle:

Kamu Araçlarında Tasarruf: Kamudaki ihtiyaç fazlası araçlar satılacak. Tasarruf tedbirlerine uymayan bürokratlara maaş kesintisi veya işten çıkarma gibi idari cezalar verilebilecek. Tasarruf tedbirlerine uyum denetimi Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından yapılacak.
Belediye Aydınlatma Giderleri: Sokak ve caddelerin aydınlatma giderlerinde belediye ve il özel idarelerinin genel bütçe vergi gelirleri payından yapılan kesinti oranı yüzde 20’den yüzde 30’a çıkarılacak.
Hibrit Araçlar için ÖTV Teşviki: Araç dışından şarj edilebilen 70 kilometrenin üzerinde menzile sahip hibrit araçlara Özel Tüketim Vergisi teşviği sağlanacak.

En düşük emekli aylığı ne kadar oldu?

Kamu çalışanları ne alacak?

TÜİK'in Enflasyon Verileri Açıklandı

Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) Haziran ayı enflasyon verileriyle milyonlarca emekli ve memurun zam oranları belli oldu. Memur ve memur emeklileri yılın ikinci 6 ayı için yüzde 19,31, işçi ve Bağ-Kur emeklileri ise yüzde 24,73 oranında zam alacak. Zamla birlikte 9/1 dereceli en düşük memur maaşı 40 bin 842 liraya yükseldi.

Ceren Pekşen
cerenpeksen@haber365.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal