Kamu Başdenetçisi Malkoç, Şiddet ve Gazze Üzerine Kritik Mesajlar Verdi

Malkoç, şiddetin milli güvenlik sorunu haline geldiğini vurguladı ve Gazze'deki insan hakları ihlallerine dikkat çekti.

07.10.2024-13:41 - (Son Güncelleme: 07.10.2024-13:41) Kamu Başdenetçisi Malkoç, Şiddet ve Gazze Üzerine Kritik Mesajlar Verdi

Kamu Başdenetçisi Malkoç'dan Önemli Açıklamalar

Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç, basın mensuplarıyla gerçekleştirdiği toplantıda, şiddet olgusunun milli güvenlik sorunu olarak ele alınması gerektiğini ifade etti. Malkoç, özellikle kadın, çocuk ve kırılgan gruplara yönelik şiddetin, devletin tüm birimlerinin eylem planı hazırlaması gereken acil bir konu olduğunu vurguladı.

Kurumun Rolü ve Başarıları

Malkoç, Kamu Denetçiliği Kurumu (KDK)'nun 2010'da anayasa değişikliğiyle kurulduğunu ve devlet ile vatandaş arasında uzlaşmayı sağlamak için çalıştığını belirtti. 236 bin 532 yazılı başvuru aldıklarını ve 78 bin 123 tavsiye kararı verdiklerini açıkladı.

Hukukun Üstünlüğü ve Adalet

Başdenetçi Malkoç, "KDK'nın kararlarına uyma oranı %80'e çıktı. Bu, Avrupa ombudsmanlarının ortalamasını yakalamak anlamına geliyor" diyerek, arabuluculuk faaliyetlerinin etkinliğine dikkat çekti.

Gazze Raporu ve Uluslararası İnsan Hakları

Malkoç, hazırladıkları "Dünyanın En Büyük Açık Hava Hapishanesinden Dünyanın En Büyük Çocuk Mezarlığına" başlıklı rapordan da bahsetti. Rapor, uluslararası insan hakları kuruluşlarına dağıtıldı ve önemli tepkiler aldı.

Ukrayna-Rusya Krizi

Malkoç, Ukrayna'daki savaşla ilgili olarak, Rusya'da esir bulunan Ukraynalılarla görüşmeler gerçekleştirdiğini belirtti ve konuyla ilgili rapor hazırlamak için talepte bulunduklarını ifade etti.

Şiddetin Önemi

Malkoç, Türkiye'de şiddetin sosyal bir sorun olduğunu vurgulayarak, İçişleri ve Adalet Bakanlıkları ile sürekli temas halinde olduklarını söyledi. "Bu konu, ülkemizin milli güvenlik sorunları arasında yer alıyor" dedi.

Gazze’de İnsan Hakları İhlalleri

Malkoç, Gazze ile ilgili yapılan başvuruları ve bu konudaki uluslararası çalışmalarını da dile getirdi. "Gazze, uluslararası hukukun çiğnendiği bir bölgedir" diyerek, Türkiye ombudsmanlığının insan haklarını savunma çabalarının süreceğini belirtti.

Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç (ortada), Kamu Denetçiliği Kurumunda (KDK) medya kuruluşlarının...

Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç (ortada), Kamu Denetçiliği Kurumunda (KDK) medya kuruluşlarının Ankara temsilcileriyle bir araya geldi, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal