Kamu Başdenetçisi Malkoç, İsrail'in Ombudsmanlık Birliklerinden Çıkarılmasını Talep Etti

Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç, 8. Uluslararası Konferans'ta İsrail'in ombudsmanlık birliklerinden çıkarılması gerektiğini vurguladı.

10.10.2024-18:05 - (Son Güncelleme: 10.10.2024-18:06) Kamu Başdenetçisi Malkoç, İsrail'in Ombudsmanlık Birliklerinden Çıkarılmasını Talep Etti

Kamu Başdenetçisi Malkoç’tan Kritik Açıklama

Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç, İsrail'in Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılar sebebiyle uluslararası ombudsmanlık birliklerinden çıkarılması gerektiğini ifade etti. Malkoç, bu durumun Batı'nın çifte standardını ve iki yüzlülüğünü gözler önüne serdiğini vurguladı.

8. Uluslararası Bilim ve Uygulama Konferansı

Moskova'da düzenlenen 8. Uluslararası Bilim ve Uygulama Konferansı'na, Rusya İnsan Hakları Yüksek Komiseri Tatiyana Moskalkova, Kamu Başdenetçisi Malkoç ve yaklaşık 50 ülkenin temsilcisi katıldı. Konferansın açılışını yapan Moskalkova, insan haklarının ihlali konusundaki kaygılarını dile getirdi.

Türkiye'nin Sağlık Reformları

Malkoç, konuşmasında sağlık hakkının, Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi'nde tanındığına dikkat çekti. Türkiye’nin sağlık alanındaki reformlarına vurgu yaparak, 85 milyon vatandaşa hizmet veren 1.5 milyon sağlık çalışanı ve modern hastaneleriyle sağlanan hizmeti övdü. Türkiye’de her yıl yaklaşık 60 milyon turistin geldiğini belirten Malkoç, gelen turistlere ve yerleşik göçmenlere de sağlık hizmetinin sunulduğunu ifade etti.

Gazze'deki Kriz ve İki Yüzlülük Eleştirisi

Malkoç, dünyanın farklı bölgelerinde krizlerin yaşandığını hatırlatarak, Gazze'deki trajik duruma dikkat çekti. Gazzelilerin askeri güçsüzlüğüne işaret eden Malkoç, İsrail’in saldırılarının savaş suçu boyutuna ulaştığını ve insan hakları ihlalleri açısından dünyanın buna göz yummasının kabul edilemez olduğunu savundu.

"İsrail’in saldırıları soykırıma dönüşmeye başladı, dünya bunu izliyor," diyen Malkoç, Rusya'nın benzer durumlarda eleştirilerek ombudsmanlık birliklerinden atıldığını hatırlatarak, aynı uygulamanın neden İsrail için yapılmadığını sorguladı.

Rusya'nın Göçmen Politikası

Konferansta konuşan Moskalkova, son iki yılda Rusya'nın 5 milyon göçmeni kabul ettiğini ve bu kişilere sağlık hizmeti sağlandığını belirtti. Malkoç, insan hakları konusundaki çalışmaları nedeniyle Türkiye Ombudsmanlığına İtalya'da Barış Ödülü verildiğini duyurdu.

Bu önemli olaylar, uluslararası insan hakları ve sağlık alanında durumu sorgulamak ve çözüm aramak açısından kritik bir zemin oluşturuyor.

Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç (sol 3), Rusya'nın başkenti Moskova'da düzenlenen sağlık...

Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç (sol 3), Rusya'nın başkenti Moskova'da düzenlenen sağlık hizmetlerinde insan hakları sorunları konulu 8. Uluslararası Bilim ve Uygulama Konferansı'na katıldı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal