Kamala Harris’ten Gazze sözleri: İsrail’e silah ambargosu uygulanmayacak

ABD Başkan Adayı Kamala Harris, aday olduktan sonra yaptığı ilk röportajda İsrail ve Gazze ile ilgili olarak açıklamalar yaptı. Harris, İsrail’e silah ambargosu uygulamayı düşünmediğini söyleyerek Gazze’de ateşkes sağlanması gerektiğini belirtti.

30.08.2024-10:07 - (Son Güncelleme: 30.08.2024-10:07) Kamala Harris’ten Gazze sözleri: İsrail’e silah ambargosu uygulanmayacak

Kamala Harris’ten katliamcı İsrail’e destek. ABD'de 5 Kasım'da yapılacak başkanlık seçimleri öncesinde, Demokratların başkan adayı Kamala Harris ve başkan yardımcısı adayı Tim Walz, adaylıklarının netleşmesinden sonra ilk röportajlarını CNN'e verdi. Röportajda Harris, iç politikadan dış politikaya kadar birçok konuda açıklamalarda bulundu.

Harris'in Dış Politika Yaklaşımı: İsrail'e Silah Ambargosu Gündemde Değil

NTV’de yer alan habere göre; Harris, ABD-İsrail ilişkileri ve Gazze'deki insani kriz konularında yaptığı açıklamalarda, İsrail'in kendini savunma hakkını desteklemeye devam edeceğini vurguladı. Harris, "İsrail'in savunmasına olan taahhüdüm sarsılmaz ve kesindir," diyerek, Demokrat Parti içindeki bazı kesimlerin İsrail'e silah ambargosu talebine katılmadığını belirtti. Önceliklerinin ateşkes anlaşmasını sağlamak olduğunu ifade eden Harris, "Bu savaş sona ermeli. Esirleri kurtaralım ve ateşkesi sağlayalım," dedi.

Sınır Güvenliği Konusundaki Tutumu

Sınır güvenliği konusunda daha sert bir tavır sergilediği yorumlarına yanıt veren Harris, temel değerlerinde bir değişiklik olmadığını belirtti. Sınır güvenliğinin sağlanmasının önemine vurgu yapan Harris, bu konuda Trump'ı eleştirerek, Cumhuriyetçilerin oylarıyla reddedilen sınır güvenliği paketinin geçmemesinin sebebinin Trump'ın samimiyetsizliği olduğunu savundu.

Kamala Harris’ten Gazze sözleri: İsrail’e silah ambargosu uygulanmayacak

Cumhuriyetçi Kabine Üyesi Olabilir

Harris, kabinesinde Cumhuriyetçi bir ismi görevlendirebileceğini ve bu konuda açık fikirli olduğunu ifade etti. Amerikan kamuoyunun yararına olacak her türlü fikre açık olduğunu belirten Harris, farklı görüşlerin kabinede temsil edilebileceğini belirtti.

Ekonomik Vaatler

Ekonomiye dair vaatler sıralayan Harris, enflasyonu düşürmeye devam edeceklerini, çocuk yardımını artıracaklarını ve ilk kez ev alacaklara kredi desteği sağlayacaklarını söyledi. Harris, ekonomik reformlarla Amerikan halkına daha fazla destek olmayı hedeflediklerini ifade etti.

Walz'ın Açıklamaları

Başkan yardımcısı adayı Tim Walz ise Ulusal Muhafız olarak görev yaptığı dönemde savaş bölgesine gidip silah kullanıp kullanmadığıyla ilgili yaşanan polemiğe değindi. Walz, ifadesinde gramer hatası yaptığını kabul etti ve hatanın kendisine ait olduğunu belirtti.

Harris ve Walz, seçim sürecinde Demokrat Parti'nin politikalarını savunmaya ve seçmenlere vaatlerini sunmaya devam edeceklerini belirttiler.

Kürşat Muratcan Kılıç
muratcankilic@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal