Kamala Harris bayrağı devraldı: Gazze katliamcısı Netanyahu ile görüştü

Joe Biden’ın yerine ABD Başkan adayı olan Başkan Yardımcısı Kamala Harris, Gazze’de katliamlarını sürdüren İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile görüştü. Harris, Netanyahu’ya ve İsrail’e desteğini açıkladı.

26.07.2024-09:53 - (Son Güncelleme: 26.07.2024-09:53) Kamala Harris bayrağı devraldı: Gazze katliamcısı Netanyahu ile görüştü

Kamala Harris, İsrail’e destek vereceğini duyurdu. ABD Başkan Yardımcısı Kamala Harris, siyasi temaslar için ABD'ye gelen İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu ile Beyaz Saray'da bir araya geldi.

İsrail'in kendini savunma hakkı var

İHA’da yer verilen habere göre; Görüşmenin ardından düzenlediği basın toplantısında Harris, Netanyahu'ya İsrail'in İran ve İran destekli Hizbullah ile Hamas gibi gruplara karşı kendini savunma hakkı olduğunu belirttiğini söyledi. Harris, çocukken İsrail'e ağaç dikmek için yardım ettiğini ve siyasi kariyeri boyunca "İsrail devletine ve halkına sarsılmaz bir bağlılık duyduğunu" vurguladı. İsrail'in kendini savunma hakkının olduğunu ancak bunun nasıl yapıldığının önemli olduğunu ifade etti.

Kamala Harris bayrağı devraldı: Gazze katliamcısı Netanyahu ile görüştü

Yaşanan açılara karşı hissizleşemeyiz

Harris, Netanyahu ile görüşmesinde Gazze'deki insani krize de değindi. "2 milyondan fazla insanın gıdaya erişimde ciddi zorluk çektiği, yarım milyon insanın açlıkla karşı karşıya olduğu" durumun vahametini belirtti. Gazze'de son dokuz ayda yaşananları "yıkıcı" olarak tanımlayan Harris, ölen çocuklar ve sürekli yerinden edilen çaresiz insanların durumuna dikkat çekti. "Bu trajediyi görmezden gelemeyiz. Yaşanan acılara karşı hissizleşemeyiz. Ve ben sessiz kalmayacağım" diye konuştu.

Savaşı sona erdirecek bir ateşkes sağlayabiliriz

ABD Başkanı Joe Biden öncülüğünde ateşkes anlaşması çabalarında umut verici gelişmeler olduğunu belirten Harris, "Ateşkes çağrısında bulunan ve barış özlemi duyan herkese sesleniyorum. Sizi görüyor ve duyuyorum" dedi. "Haydi şu anlaşmayı yapalım. Böylece savaşı sona erdirecek bir ateşkes sağlayabiliriz. Rehineleri eve getirelim. Ve Filistin halkına çok ihtiyaç duyulan yardımı sağlayalım" diye ekledi. İki devletli bir çözüme yönelik bağlılığını sürdüreceğini vurguladı.

Kürşat Muratcan Kılıç
muratcankilic@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal