Araştırmalar, karpuz gibi bitkisel besinlerin tüketilmesini obezite, diyabet, genel ölüm oranlarının azalması, kanser ve kalp hastalıklarının azalması ile ilişkilendirmektedir.
Karpuzun faydaları:
1. bir porsiyon karpuz, günlük c vitamini ihtiyacının yüzde 16’sı karşılar.
2. karpuz kan basıncını düzenleyerek, tansiyonu kontrol altına alır.
3. kanser savar bir gıdadır. kanser vakalarında yan etkinin azalmasına destek olmaktadır.
4. vücutta yağ birikimini önlemektedir.
5. serbest radikalleri etkisiz hale getirip ve oksidatif stresi en aza indirip kalbi korumaktadır.
6. çok iyi bir antioksidandır.
7. sindirimi düzenleyip, kabızlığı, hazımsızlığı engellemektedir.
8. susuzluğa çaredir.
9. içerdiği kolin sayesinde hafızayı güçlü tutar.
10. kas ağrılarını hafifletip, egzersiz sorası toparlanma süresini kısaltmaktadır.
11. cildi nemlendirip, saç hücrelerini geliştirmektedir.