Kaldırık otu kavurması nasıl yapılır? En pratik kaldırık otu kavurması tarifi

Karadeniz mutfağının en pratik yemeklerinden birisi olan kaldırık otu kavurmasının tarifini öğrenmek isteyenler internet üzerinden araştırmalarını sürdürüyor. Peki Kaldırık otu kavurması nasıl yapılır? İşte en pratik kaldırık otu kavurması tarifi...

22.04.2022-10:05 - (Son Güncelleme: 22.04.2022-10:05) Kaldırık otu kavurması nasıl yapılır? En pratik kaldırık otu kavurması tarifi

İftar sofralarında her gün yeni lezzetler için araştırmalarını sürdüren ev hanımları, son günlerin beğenilen tariflerinden kaldırık otu kavurması tarifini gündemlerine aldı. Çoğunlukla Karadeniz yöresindeki insanların mutfağında yer alan kaldırık otu kavurmasının en pratik tarifini öğrenmek isteyenler arama motorları üzerinden araştırmalarını sürdürüyor.

Kaldırık otu kavurması nasıl yapılır?

İftar ve sahur sofralarının vazgeçilmez yemeklerinden kaldırık otu kavurmasının en pratik tarifi bir çok kişinin merak ettiği konular arasında yer alıyor. İşte kaldırık otu kavurmasının malzemeleri ve tarifi:

Kaldırık otu kavurması

Malzemeler

1 kg kaldırık otu

2adet kuru soğan

5 diş sarımsak

2 çay bardağı sıvı yağ

1 çay kaşığı biber salçası

1 çay kaşığı karabiber

1 çay kaşığı kekik

1 çay kaşığı pul biber

1 çay kaşığı tuz

Tarifi

- Kaldırık otu ayıklanır ve soğuk suda yıkanır. Tencereye konan kaldırık otunun üzerine üstünü geçecek kadar su ve tuz ilave edilir ve 15 dakika yüksek ateşte haşlanır.

- Haşlama işlemnin tamamlanmasının ardından tencere içindeki kaldırık otu ellerle iyice sıkılır ve bir köşede bekletilir. Bu sırada tencereye sıvı yağ, ince kıyılmış soğan ve sarımsak eklenir. Soğan ve sarımsağın pembe bir renk almasının ardından tencereye salça ve bekletilen kaldırık otu ilave edilir ve kavurma işlemine devam edilir.

- Karabiber, tuz, kekik ve pul biber eklenen kaldırık otu kavurması kısık ateşte 5 dk daha pişirilir.

Kaldırık otunu temizlemek için ilk olarak otun kök kısımları ayrılır. Sonrasında ayıklanan otlar yaklaşık 2 saat sirkeli suda bekletilir. Sonrasında otun sapları yıkanır ve 50 dakika boyunca haşlanır. Otun suyunun süzülmesiyle kaldırık otu yemeklerde kullanılacak hale gelir.


YORUM YAZ..

En Çok Okunanlar

Modal