Kakaolu İrmik Helvası Tarifi

Hafif tatlıları sevenler için enfes bir önerimiz var; kakaolu irmik helvası. Diğer irmik tatllarından biraz farklı olarak hazırlanan bu lezzeti mutlaka denemek isteyeceksiniz.

15.11.2019-11:27 - (Son Güncelleme: 15.11.2019-11:13)

Şöyle ağzımız biraz tatlansın, neşemiz yerine gelsin, muhabbetimiz tatlı olsun diyorsanız bu tatlı isteklerinizi tam olarak karşılayacak bir tatlı. Gelin nasıl yapıldığına birlikte bakalım.

KAKAOLU İRMİK HELVASI

Malzemeler:

-60 gram tereyağı
-1,5 su bardağı irmik
-2 su bardağı toz şeker
-2 çorba kaşığı kakao
-1,5 su bardağı süt
-1,5 su bardağı su
-1 paket vanilya

Nasıl yapılır?

-Tereyağını güzelce eritin. İrmik ve bademi altın sarısı renk alana dek kavurun.
-Süt, su ve şekeri bir kapta karıştırın.
-Kavrulan irmik ve bademlerin üstlerine süt, su ve şeker karışımını azar azar ekleyin.
-Kakao ve vanilyayı eleyerek katın.
-Suyunu çekene dek kısık ateşte karıştırarak pişirmeyi sürdürün. Suyunu çektikten sonra tencerenin üstüne kağıt havlu ya da temiz bir havlu koyarak dinlenmesi için bırakın.
-Dilediğiniz kuruyemişle süsleyerek ikram edin.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

YORUM YAZ..

En Çok Okunanlar

Modal