Hiç kakaolu hurmalı lezzet toplarını denediniz mi? Kahve ve çayların yanında aparatif olarak sunabileceksiniz.
MALZEMELER
1 su bardağı çiğ, kavrulmamış karabuğday (20 dakika suda bekletilmiş ve kurulanmış veya filizlendirilmiş olarak tarif hazırlanabilir)
3 tepeleme yemek kaşığı çiğ kakao
6-8 adet büyük boy yumuşak hurma
1-2 yemek kaşığı tahin (İsteğe bağlı)
NASIL YAPILIR?
Tüm malzemeleri mutfak robotunda, hurmalar güzelce ezilene kadar karıştırın. Karışımdan ufak toplar yuvarlayın. Damak tadınıza göre; sade, kakaoya, Antep fıstığına veya Hindistan cevizine bulanmış biçimde servis yapın. Bu toplar oda sıcaklığında da, buzdolabında da muhafaza edilebilir.
Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.