Kajulu Karamelli Kalp Kurabiyeler

Yılbaşı için kurabiye tariflerini çıkartıyoruz. Daha önce hiç böyle bir kurabiye yemediniz. İşte kajulu karamelli kalp kurabiye tarifi…

26.12.2019-15:34 - (Son Güncelleme: 26.12.2019-15:56)

Yeni yıla sevdikleriniz ile birlikte güzel sofralar kurarak girmek isteyenler tabiki de lezzetli kurabiyeleri de sofralarına koyacaklar. Kajulu karamelli kalp kurabiye nasıl yapılır? Malzemeleri nelerdir?

MALZEMELER

  • 60  şeker
  • 40  kaju fıstığı
  • 180  un
  • Tuz
  • 2 yk esmer şeker
  • 2 paket vanilya şekeri
  • 60  krema
  • 120  soğuk tereyağı
  • Biraz Fleur de Sel (Fransız deniz tuzu)
  • 2 yk süt

NASIL YAPILIR?

Şekeri bir tavada orta derecedeki ateşte yavaşça eritip karamelize ediniz. Kaju fıstıklarını ekleyin ve ardından ikiye katlanmış bir fırın kağıdına dökün. Tamamen soğumasını bekleyin. Unu bir kâseye alın, 1 tutam tuz, esmer şeker ve vanilya şekerini ilave edin, krema ve küçük parçalar halindeki tereyağını da ekleyerek aletiyle düz bir hamur elde edene kadar yoğurun. Yaklaşık 30 dk. soğumasını bekleyin. Fırın tepsinize fırın kağıdı serin. Soğumuş kajulu karamel karışımını mutfak robotunda veya bir bıçak yardımıyla ufak parçalar haline getirin. Yaklaşık 4 tutam Fleur de Sel ilave edin. Fırını 200 dereceye getirin. Hamuru yaklaşık 3 mm. kalınlığında açın ve kalp şekilleri çıkarın. Kurabiyeleri fırın tepsisine yerleştirip üzerlerine süt sürün. Ardından üzerlerine karamel karışımını gezdirin. Karamel kalplerini fırının orta rayında yaklaşık 10-12 dakika kadar pişirin. Fırından çıkardıktan sonra tamamen soğutun. Afiyet olsun.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

YORUM YAZ..

En Çok Okunanlar

Modal