Krema yerine, kajudan hazırlanan pesto soslu spagettiyi, ister öğle yemeği ister akşam yemeğiniz de tüketebilirsiniz. İşte sağlıklı makarna tarifi kaju ve pesto soslu spagetti için malzemeler ve yapım aşamaları...
MALZEMELER
-500 gram spagetti
-1 adet soyulmuş olgun avokado
-Yarım limon suyu
-25 gr taze fesleğen
-4 yemek kaşığı zeytinyağı
-3 yemek kaşığı su
-1 diş soyulmuş sarımsak
-Bir tutam deniz tuzu
NASIL YAPILIR?
-Kajunun 50 gramını bir mutfak robotuna koyun ve birkaç saniye karıştırın.
-Daha sonra bir tavaya koyun ve rengi altın olana kadar kızartın.
-Kızarmış kajuları makarnanın üzerine serpmek için bir kenara koyun.
-Spagettiyi kaynar suya koyun ve üzerine tuz serpin. 10-15 dakika haşlayın.
-Bu sırada sosu için avokado, limon suyu, fesleğen, sarımsak, zeytinyağı, su, deniz tuzu ve kalan kajuyu mutfak robotuna ekleyin. Pürüzsüz ve kremsi hale gelene kadar karıştırın.
-Haşlanan makarnayı soğuk suyun altında yıkamadan, kaşık yardımıyla süzüp sosun içine ekleyin ve iyice karıştırın.
-Üzerine tavada kızarttığınız kajuları serpin. Afiyet olsun.