Kahvaltılık Ekmek Nasıl Yapılır? Kahvaltılık Pofuduk Ekmek Tarifi

Kahvaltıda sıcacık bir ev ekmeği olsun isteyenlerdenseniz, bu ekmek tarifi tam size göre! Yumuşacık ekmeği muhakkak denemelisiniz. Kahvaltılık pofuduk ekmek nasıl yapılır? İşte enfes ve yumuşacık kahvaltılık ekmek tarifi...

11.11.2020-17:30 - (Son Güncelleme: 11.11.2020-17:26) Kahvaltılık Ekmek Nasıl Yapılır? Kahvaltılık Pofuduk Ekmek Tarifi

Sıcacık ve yumuşacık bir ekmek tarifi arıyorsanız bu tarif tam da aradığınız gibi! Enfes tadıyla kahvaltı sofralarınızı şenlendirecek olan bu ekmeği siz de kolayca yapabilirsiniz. İşte lezzetli pofuduk ekmek tarifi...

MALZEMELER

1 su bardağı ılık su

Yarım su bardağı süt

Yarım çay bardağı sıvı yağ

1 paket instant maya

1 tatlı kaşığı tuz

1 yemek kaşığı toz şeker

4 su bardağı un

ÜSTÜNE

1 adet yumurta sarısı

1 tatlı kaşığı yoğurt

Susam

Çörek otu

YAPILIŞI

Öncelikle ılık su, toz şeker ve mayayı bir kaba koyun ve güzelce karıştırın. Un haricindeki tüm malzemeleri ilave edin ve biraz daha yoğurmaya devam edin. Bu malzemelerin içine yavaşça un ekleyerek yoğurmaya devam edin. Hamuru güzelce yoğurun ve bir saat mayalanmasını bekleyin. Mayalanan hamurdan bir avuç büyüklüğünde parçalar alın ve tepsiye boşluklu şekilde dizin. Ardından yumurta sarısı ve yoğurdu karıştırıp hamurlara sürün, üstüne susam ve çörek otu ekleyip, 120 derecede  yarım saat kadar pişirin. Ekmekler hazır, afiyet olsun!

YORUM YAZ..

En Çok Okunanlar

Modal