Sabahları okula, işe veya randevunuz olan herhangi bir yere giderken hızlıca hazırlayabileceğiniz birbirinden lezzetli 3 yulaf tarifini sizin için paylaştık. işte, soğuk havalarda içinizi ısıtacak yulaf lapası tarif…
Malzemeler • 1 su bardağı süt • 1 adet mandalina • yarım portakal • 2 yemek kaşığı yulaf • 1 yemek kaşığı file badem nasıl yapılır? süt ve yulafı bir kabın içerisine alın ve kısık ateşte pişirmeye başlayın. bu noktada içerisine aroma vermesi için mandalina ve portakal kabuğu rendeleyin. lapa haline gelen yulafı bir kaseye aktarın. üzerini portakal ve mandalina dilimleriyle süsleyin. daha sonra file bademler ile son dokunuşu yapın.
Malzemeler • 3-4 yemek kaşığı yulaf • 1 su bardağına yakın süt • 1 tatlı kaşığı tarçın • 1 adet olgunlaşmış küçük muz nasıl yapılır? öncelikle bir pişirme kabının içerisine yulaf ile sütü ekleyin. ocağın altını kısık dereceye getirin ve yulaf sütün içinde eriyene kadar pişirin. bu noktada daha çok sütlü seviyorsanız, üzerine biraz daha süt ekleyebilirsiniz. yulaf lapa olana dek, muzu ezin ve içine ekleyin iyice karıştırın. son olarak da tarçını ekleyerek, sıcak olarak tüketin.
Malzemeler • 1 küçük boy havuç rendesi • 1/2 su bardağı yulaf ezmesi • 1 tatlı kaşığı fıstık ezmesi (opsiyonel) • 3 tam dövülmüş ceviz (opsiyonel) • 1/2 muz • 1 bardak laktozsuz süt • 1 tatlı kaşığı tarçın nasıl yapılır? sütü küçük bir tencerede ısıtın, üzerine yulafı ekleyin bir tahta kaşık yardımı ile kısık ateşte karıştırın. rendelenmiş havucunuzu ve çatal yardımı ile ezilmiş muzunuzu tencerenizdeki yulaf lapanıza ekleyin ve karıştırmaya devam edin. süt emilene kadar karıştırmaya devam edin, daha sonra ocağı kapatın, bir kaba alıp üstüne tarçın ve cevizlerinizi ekleyin.