Türk kahvaltı kültüründe özel bir yere sahip olan yiyeceklerden birisi olan mıhlamanın tarifi, bulunduğu yöreye göre değişiklik gösterebiliyor. Fakat mıhlamanın hazırlanışı ve kullanılacak malzemeleri kişiden kişiye değişse de doğru kıvamdaki bir mıhlama için doğru tarifin ve malzemelerin kullanılması gerekiyor. Peki Pratik ve lezzetli mıhlama nasıl yapılır?
Pratik ve lezzetli mıhlama nasıl yapılır?
Pratik ve lezzetli bir mıhlama için gerekli malzemeler ve hazırlanış şu şekilde:
Mıhlama malzemeleri
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı mısır unu
1 su bardağı su
1 kase çeçil peyniri ya da kaşar peyniri
Mıhlama hazırlanışı
2 yemek kaşığı tereyağını eritin. 1 su bardağı suyu ilave edip karıştırın. Doğradığınız peynirleri ilave edip karıştırın. İsterseniz üzerine biraz daha tereyağı kızdırıp dökebilirsiniz. Mısır ununu tavada rengi değişene kadar kavurun. Sonrasında üzerine su veya süt ilave edin. Tereyağını arttırarak kıvamdaki yoğunluğu yakalayabilirsiniz. Fakat tuz kullanırken kullandığınız peynirdeki tuz oranına dikkat edin. Mıhlamanızı bakır veya yapışmaz tavada hazırlayabilirsiniz.