Kahvaltılara lezzet katacak: Pratik ve lezzetli mıhlama nasıl yapılır? Mıhlama malzemeleri ve tarifi

Kahvaltıların en sevilenlerinden birisi olan mıhlamanın tarifi kişiden kişiye değişiklik gösterebiliyor. Fakat mükemmel kıvamdaki mıhlama için doğru malzemeler ve tarif gerekiyor. Peki Pratik ve lezzetli mıhlama nasıl yapılır? İşte Mıhlama malzemeleri ve tarifi...

14.08.2022-15:48 - (Son Güncelleme: 14.08.2022-15:48) Kahvaltılara lezzet katacak: Pratik ve lezzetli mıhlama nasıl yapılır? Mıhlama malzemeleri ve tarifi

Türk kahvaltı kültüründe özel bir yere sahip olan yiyeceklerden birisi olan mıhlamanın tarifi, bulunduğu yöreye göre değişiklik gösterebiliyor. Fakat mıhlamanın hazırlanışı ve kullanılacak malzemeleri kişiden kişiye değişse de doğru kıvamdaki bir mıhlama için doğru tarifin ve malzemelerin kullanılması gerekiyor. Peki Pratik ve lezzetli mıhlama nasıl yapılır? 

Pratik ve lezzetli mıhlama nasıl yapılır? 

Pratik ve lezzetli bir mıhlama için gerekli malzemeler ve hazırlanış şu şekilde:

Mıhlama

Mıhlama malzemeleri

2 yemek kaşığı tereyağı

2 yemek kaşığı mısır unu

1 su bardağı su

1 kase çeçil peyniri ya da kaşar peyniri

Mıhlama hazırlanışı

2 yemek kaşığı tereyağını eritin. 1 su bardağı suyu ilave edip karıştırın. Doğradığınız peynirleri ilave edip karıştırın. İsterseniz üzerine biraz daha tereyağı kızdırıp dökebilirsiniz. Mısır ununu tavada rengi değişene kadar kavurun. Sonrasında üzerine su veya süt ilave edin. Tereyağını arttırarak kıvamdaki yoğunluğu yakalayabilirsiniz. Fakat tuz kullanırken kullandığınız peynirdeki tuz oranına dikkat edin. Mıhlamanızı bakır veya yapışmaz tavada hazırlayabilirsiniz. 

YORUM YAZ..

En Çok Okunanlar

Modal