Kahire’da Yapılacak Şeyler

Dünya’nın yedinci harikası olan Keops Piramidini içinde barındıran şehir, Mısır’ın başkentidir. Arap ve Afrika bölgelerinin en büyük şehri olmakla beraber 16 milyonu geçen nüfusuyla şehir kocaman bir metropol olmuştur.

13.06.2020-13:29 - (Son Güncelleme: 13.06.2020-13:28) Kahire’da Yapılacak Şeyler

Dünya’nın yedinci harikası olan Keops Piramidini içinde barındıran şehir, Mısır’ın başkentidir. Arap ve Afrika bölgelerinin en büyük şehri olmakla beraber 16 milyonu geçen nüfusuyla şehir kocaman bir metropol olmuştur.

Genelde farklı uygarlıklara ev sahipliği yapmış ve çoğu alanda ülkenin merkezi konumunda olan şehir birçok önemli devlet dairesi, hükümet binası gibi devlet daireleri barındırmakta. Zaten fazla nüfusu olan bu yer bir de ekstra her mevsim de turist çekmeyi başarmaktadır. Kahire mutlaka listenize eklemeniz gereken yerler arasında olmalı. Kahire dendiğinde akla ilk gelen şeylerden biri de mumyacılık ve mısır piramitleri olacaktır. Dünyanın en eski medeniyetlerinden olan mısırda her gelen medeniyet eski medeniyet yapılarının yanına bir de kendi yapılarını yaparak şehri iyice genişletmiştir. Buda hem birçok medeniyeti hem de kültür ve gelenekleri yansıttığını göstermektedir. Bu bilgilerden sonra yazımıza Kahire’de yapılacak şeyler arasında; Nerede ne yenir? Nerelere gidilir? Nerede kalınır?  Gibi soruları yanıtlayalım,

Nerede ne yenir?

Kahire’de yapılacak şeyler arasında yeme-içme sektöründe dünyanın birçok çeşidinden kendi kültürüne kadar birçok çeşidi barındırmaktadır. Özellikle Türk mutfağıyla çok benzer yemekleri olan Kahire bir kültüre yeme-içme konusunda da ev sahipliği yapmaktadır. Bunlar dışında mutfaklarında et, balık, takıl ürünleri ve sebze gibi birçok ürüne de yer verilmektedir, yemeklerinde bolca baharat barındırır.

Örneğin koshary; makarna ve pirinç kullanılarak yapılan domates ya da içerisinde acı baharat sosu kullanılarak lezzet katılan bu yemek halkın genellikle öğlen yemeyi tercih ettikleri bir yemektir. Mutlaka denemelisiniz. Bir diğer ünlü yemeği ise fuul(bakla), temaya kızartılmış baklavalı çörek olarak adlandırabiliriz bu yemeği. Kofta da kızartılmış tavuktur. Ayrıca humusta burada olan oldukça popüler bir yemek olarak adlandırılmaktadır.

Kahire’de yapılacak şeyler arasında kalacak yerde çok önemli seçilmelidir eğer turist olarak gelip kısıtlı olarak orada kalacaksanız. Lokasyon kesinlikle çok önemli. O zaman hadi hep beraber okuyalım.

Nerede kalınır?

En önemli kentlerden biri olan Kahire Giza piramitleriyle de Dünyada ün kazanmıştır. Daha geleneksel olması düşünülürken aksine son derece modern yapılara sahiptir. Ama tabi ki şehirde camiler, eski kent yapıları, hamamlar eski Mısır geleneğini yansıtır ve kesinlikle görülmesi gereken yerlerdir. Kalacak yere geldiğimizde Kahirde 100’ün üstünde farklı yıldız ve kalitede otel bulunmaktadır. Ve bu otellerden size uygun olanı seçerek bu eşssiz güzellikteki Orta Doğu kentini ziyaret etmeniz mümkün.

Nereye gidilir?

Birçok eski uygarlıklara ev sahipliği yapmış, milattan önceye ait birçok eski yapı, eşya, eski eserler barındıran, Antik çağdan birçok izler taşıyan kent siz gezmesek istemeseniz dahi sizi keşfetmeye çağırıyor zaten. Zamanında yine Dünyanın en kalabalık kentlerinden biri olan eski Kahire 1979’dan bu zamana UNESCO Dünya Tarihi listesinde bulunmaktadır ayrıca. Kahire’de yapılacak şeyler listesine ekleyip mutlaka gidip görmelisiniz.

Umarız yazımızı sevmişsinizdir ve seyahatinizde işinize yaracak bilgiler bulmuşsunuzdur.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal