Bazen yalnız bazense en yakın arkadaşlarımızla kafeye gideriz. Güzel yemekler ve içecekler içmek hayali ile gititğimiz bu yerlerle ilgili daha önce fark etmediğiniz sırlar olabilir desek? Koskoca yer ne sırrı olacak eminim ki temizdir diye içinden geçirebilirsiniz fakat gerçek ne yazık ki hiç de öyle değil.
Size birazdan anlatacağımız şeyleri daha önce aşcılık ve garsonluk yapmış olan bir kadından dinleyeceksiniz. Okuduğunuz zaman bu benim aklıma nasıl gelmedi diye sitem edebilirsiniz. Fakat yine araya bir dipnot eklemeden geçmeyelim; bu anlattıklarımız tüm lokantalar için geçerli değil. Fakat gün içinde bir sürü kişiye hizmet eden bu işletmelerin arkasında neler var asla bilemeyiz. İşte o gerçekler!
Tuz ve baharatlıklara bakın. Kirli ise, muhtemelen mutfak da kirlidir.
Genelde sürahi gibi eşyalar her gün yıkanmaz o yüzden kirli olma ihtimalleri çok yüksek!
Kahvaltı sırasında sosis yapılan bir tavada ne yiyorsanız onu pişirmek için kullanılmadan önce yıkanmamış olabilir.
Etnik yemek yiyorsanız ve tüm müşteriler söz konusu etnik kökene sahipse, o zaman yemek muhtemelen harika olacak
Açık mutfak bugün bir trend. nispeten yeni bir yere girerseniz ve mutfak kapalıysa, bu kötü bir işarettir. Muhtemelen saklayacak bir şeyleri olduğu anlamına gelir
Büyük ihtimalle erken saatlerde yiyeceğiniz yemekler dünden kalan yemeklerdir.
Plastik tepsiler düşündüğünüzden daha kirli aslında!
Buzları çoğu işletme çeşme suyu ile dondurur. Bu yüzden de çoğu buz kireçlidir.