Kadınların Kesinlikle Tüketmesi Gereken Besinler

Kadınlar için önemli olan bu besinler, şeker hastalığı, meme kanseri ve kalp hastalığı gibi hastalıkların önlenmesinde, kemiklerin ve bağışıklık sisteminin güçlendirilmesinde, cildin korunmasında önemli roller üstlenmektedir.

30.01.2020-11:34 - (Son Güncelleme: 30.01.2020-11:12)

 

Sağlıklı bir yaşam için sağlıklı besinler tüketmemiz gerekiyor. İdeal kiloda olmak ve bağışıklık sisteminizi güçlendirmek için bazı besinlerden faydalanmamız gerekiyor. İşte antioksidan içeriği ile kadın sağlığını destekleyecek ve kadınların kesinlikle tüketmesi gereken besinler.

Tüketilmesi Gereken Besinler

Lahana

Yalnızca kanser üzerinde yararlı etki göstermekle kalmaz, aynı zamanda kalp sağlığını da korur. Yapılan bir çalışmada 12 hafta boyunca her gün yarım su bardağı lahana tüketen kişilerde iyi kolesterolün %27 oranında arttığı ve damarlarda tıkanıklığa sebep olan kötü kolesterolün azaldığı gözlemlenmiştir.

Sardalya

Sardalya omega-3, D vitamini ve kalsiyum açısından çok iyi bir besindir. Ayrıca güçlü bir antioksidan olan ve vücudun detoks sistemini çalıştıran selenyumdan zengindir. Özellikle menapoz sonrası dönemde görülebilen osteoporoz riskini azaltmak ve antioksidan alımını artırmak için sardalya tüketimine özen gösterin.

Çiğ badem

Badem lif içeriği yüksek diğer besinler gibi prebiyotik bir kuruyemiştir. Huzursuz bağırsak sendromu, ishal gibi bağırsak problemlerini hafifletir. Aynı zamanda kalsiyum emilimini artırır. E vitamini içeriği yüksektir, yaşlanma etkilerini azaltarak daha sağlıklı bir cilt yapısına sahip olmanızı sağlar.

Yaban mersini

Antosiyanidinler yaban mersinine rengini veren antioksidan bileşiklerdir. Çeşitli araştırmalarda bu bileşiklerin kalp hastalıkları, diyabet ve artrit riskini azalttığı görülmüştür. Bu meyveyi yıl boyu taze, kurutulmuş veya dondurulmuş olarak saklayabilirsiniz.

Brokoli

Brokoli, karnabahar ve Brüksel lahanası gibi turpgil ailesine ait sebzelerde bulunan “sülforafan” bileşiği kansere karşı koruyucu etki gösterir.

Kinoa

Kinoa vücudumuzda üretilemeyen ve dışarıdan almamız gereken proteinlerin yapıtaşı olan amino asitleri içerir. Bu aminoasitler doku, organ, kas ve tendonlarımızın yapımında görevlidir.  Lif, antioksidan, demir, kalsiyumdan zengindir. Hamilelik veya emzirme dönemi gibi protein ihtiyacınızın arttığı durumlarda tercih edilebilir. Magnezyum içeriği ile migren ağrılarını azaltıcı etki gösterir. Lif içeriği ile ise sizi tok tutar ve zayıflamanızı destekler

Siyah fasulye

Folat, magnezyum ve demirin iyi bir kaynağıdır. Hem karbonhidrat hem de bitkisel protein yönünden zengindir.  Düzenli olarak tüketildiğinde yapısındaki çözünür lif sayesinde  kan şekerini düzenler böylece zayıflamanıza yardımcı olur. Özellikle diğer kurubaklagillere oranla 3 kat daha fazla omega-3 yağ asidine sahiptir ve koyu rengi veren flavonoidler ise kansere karşı sizi korur.

Pancar

Pancarın içeriğindeki antioksidan fitokimyasallar dediğimiz bileşenler sizi kansere karşı korur, iltihabı önler. Potasyum ve folat içeriği yüksek bir sebzedir.

Zerdeçal

Kurkumin, zerdeçala altın rengi veren renk pigmentidir. Dünyanın çeşitli bölgelerinde enfeksiyonları tedavi etmek ve yara iyileşmesini hızlandırmak için kullanılmaktadır. Yapılan çalışmalarda bu bileşiğin inflamasyon, sindirim problemleri, artrit ve Alzeimer gibi rahatsızlıkların tedavisinde yararlı etkileri olduğu görülmüştür. Ayrıca kansere karşı koruyuculuğu da kanıtlanmıştır. Karabiber ile birlikte tüketildiğinde etkisini daha iyi göstermektedir.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

YORUM YAZ..

En Çok Okunanlar

Modal