Kadınların Bilmesi Gereken Ufak Notlar

Kadın hastalıklarının önüne nasıl geçerim? Kadın hastalıkları ile ilgili nereden bilgi sahibi olurum.

04.02.2020-16:12 - (Son Güncelleme: 04.02.2020-16:01)

Kadınlar güçlüdür evet ama bazen hekimlere de emanet edip kendimize baktırmak lazım yaşadığımız metropoller, hormonlu yiyecekler ve yaşam standartları insanların sağlıklı kalabilmesini zorlaştırıyor.

Kadın Sağlığı

Kadın hastalıkları çağımızın sıkıntı verici rahatsızlıkları arasında sayılabilir. Bazı kadın hastalıkları, anne olmamıza bile engel olur. Peki, bu hastalıklara yakalanmamak için neler yapılabilir, nelere dikkat etmeliyiz? Kadın sağlığı, annelikten evlilik öncesine, menopoz dönemine kadar her konuda kadınların sorunlarını, rahatsızlıklarını konu alan geniş bir alandır. Peki, sağlıklı bir kadın olmak ya da genç kızlarımızı sağlıklı birer kadın olarak yetiştirmek için nelere dikkat etmeliyiz? Genç kızlarımıza geleceğin kadınlarına doğru eğitimleri vermeliyiz, onlarla her şeyi konuşmalı ve ne olursa olsun aksatmadan doktora göstermesini söylemeliyiz. Doğum kontrol haplarının nasıl kullanılacağından, adet döneminde yapılması gerekenlere kadar, göğüs hastalıklarından vajinismus rahatsızlığına kadar pek çok konu kadın hastalıkları alanına girer. Bunlarla ilgili bilgilendirmeli ya da kendinizde de eksik gördüğünüz yönler varsa beraber gidip bilgiler alabilirsiniz.

Kadın Sağlığı Konusunda Rutinler

İlk olarak ve en önemlisi düzenli doktor kontrolleridir. Bilinen belirli bir rahatsızlığınızın olmaması, olmayacağı anlamına gelmez. Üç, en fazla altı ay aralıklarla doktorunuza danışmayı, başta meme kanseri olmak üzere pek çok konuda tetkiklerden geçmeyi kendinize yük olarak görmeyiniz. Kadın sağlığı hastalıkları, genel itibariyle sinsi bir şekilde ortaya çıkar. Pek çok hastalık konusunda da önden, kendi kendinize tanı koymanız oldukça zordur. Düzenli bir sağlık ocağına, gerek duyulursa hastahaneye gitmelisiniz. Strese girmemeli, süreçlerinizi takip etmelisiniz. Adet gecikmelerinde on günü aşan gecikmeler olduğu anda doktor desteği almalısınız. Arada sırada kan testleriyle değerlerinizi ölçtürmeli ve vücudunuzun gerek duyduğu eksik değerlerinizi dışarıdan takviye yöntemleriyle almalısınız. Ne olduğunu bilmediğiniz, içeriğini okumadığınız ilaç, krem vb. ürünleri kullanırken dikkat etmelisiniz. Herkesin tavsiye ettiği yiyecek, içecek, ilaç gibi ürünleri de kafanıza göre almamalısınız. Ama kendinizi en iyi kendiniz tanıyabilirsiniz. Ayna karşısında kendinizi kontrol etmelisiniz. Adet öncesi gelen akıntıların rengine dikkat etmeli, aksi bir durum fark ederseniz direkt doktorunuza danışmalısınız.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

YORUM YAZ..

En Çok Okunanlar

Modal