Östrojen östrojen, fibroblast hücrelerinin kolajen ve elastin üretmesine neden olur. bu hormonun seviyesi azaldığında, kırışıklıklar ortaya çıkar, yüzün oval şekli bozulur ve göğüsler de sarkma yaşanır. bununla birlikte östrojen seviyesi ne kadar düşükse, vücut o kadar hızlı aşınır. östrojen seviyesi nasıl yükselir? -bilim insanları et ürünlerinin östrojen üretimini bastırdığını söylemekte. bu yüzden hayvansal protein tüketimini azaltmanızda fayda var. bunun yerine soya peyniri, soya sütü, kahverengi pirinç, keten tohumu, taze sebzeler ve meyveler tüketmelisiniz. -meyan kökü içeren serumlar ve kremler yaşlanmayla savaşır çünkü içerisinde kolajen üretimini sağlayan bir antioksidan olan liquiritigenin içerir.
Büyüme hormonu (somatotropin) somatotropin seviyeleri azaldığında, kaslar zayıflar, yağ ve kırışıklıklar ortaya çıkar. bununla birlikte ruh halinde bozulmalar ve vücutta dayanıklılık düşer. fiziksel aktivite egzersiz yapmak bu noktada büyük önem taşıyor. dilerseniz önce dumbell ile çalışın ve arından yürüyün. bunun dışında saunaya gitmek ve sonradan duş almak somatotropin seviyelerini uyarır.
Dhea (dehidroepiandrosteron) dhea, yatıştırıcı ve yaşlanma karşıtı etkisi olan bir hormondur. bu hormonu vücut sadece 30 yaşına kadar üretir. dhea düşmeye başladığı zaman damarlar daha kırılgan hale gelir ve cilt elastikiyetini kaybeder. diyetinize sağlıklı yağlar ekleyin kuruyemişler, tohumlar, yağlı balıklar ve avokado esansiyel çoklu doymamış yağ asitleri içerir. vücudumuz onlardan dhea üretir. kahvaltıda protein tüketimi ruh halindeki değişimlerle savaşmaya yardımcı olur ve sinir sisteminizi dengeler.
Melatonin melatonin günlük ritimlerinizi düzenler yani vücuda dinlenmenin zamanı olduğunu hatırlatır. bu süreç uyku sırasında meydana gelir ve tüm hücreler yenilenmeye başlar. eğer melatonin hormonu düşmeye başlarsa vücut erken yaşlanmaya başlar. bunun dışında kırışıklıkların ortaya çıkmasına, saç dökülmesine ve pigment lekelerinin oluşmasına yol açar. melatonin seviyesi nasıl yükselir? muz, domates, pirinç ve mısır tüketin. alkol, sigara ve fazla kafein içeren ürünlerden uzak durun. bunları tükettiğiniz takdirde melatonin hormonu azalmaya başlar ve üretimi durdurur.
Kortizol stres hormonu olan kortizol seviyesi yükseldiğinde erken yaşlanmaya neden olur. cilt kurumaya ve soyulmaya başlar. deride kırışıklıklar, yağlılık ve akneye kadar farklı durumlar ortaya çıkabilir. kortizol seviyesini nasıl azaltırsınız? -her gün yeteri miktarda su içmeye özen gösterin. ufak bir dehidrasyon bile hormon seviyenizi arttırır. -gül kökü anksiyete ve kortizol seviyesini düşürür -bilim insanları, müzik terapisinin stres seviyesini düşürdüğünü söylüyor. -meditasyon vücudunuzun ilaca ihtiyaç duymadan kortizol seviyesini düşürmeye yardımcı olur.
İnsülin insülin kandaki glikoz seviyesini artırır ve kontrol dışı kaldığında ciltte erken yaşlanma belirtilerini ortaya çıkarır. yüksek seviyede şeker miktarı, sarkık cildin yanı sıra kırışıklıkların oluşmasına yol açar cildi aşırı şekerden nasıl koruyabilirsiniz? -a vitamini içeren kremler ve serumlar cildinizde kollajen üretimini teşvik eder. c, e ve yeşil çay içeren malzemeleri kullanmaya özen gösterin. kışın bile günlük güneş koruyucunuzu kullanmaya özen gösterin. güneş ışınları elastin liflerini yok eder ve hızlı yaşlanmaya katkıda bulunur.