Kadınlar için ek ekonomik güç: Şartları sağlayana 2500 TL destek

Türkiye’de ihtiyaç sahibi olan vatandaşlara sağlanan ödemelerle ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Bursa’da ihtiyaç sahibi kadınlar için her ay 1000 TL destek ödemesi yapılacağı öğrenildi. İşte detaylar…

19.03.2024-17:02 - (Son Güncelleme: 19.03.2024-17:02)

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın yaptığı sosyal destek ödemelerinin dışında belediyeler de kendi sosyal destek ödemelerini duyurmaya devam ediyor. Yurt genelindeki ihtiyaç sahibi vatandaşlara yapılan evde bakım maaşı, sosyal ekonomik destek, yaşlı aylığı, engelli maaşı gibi desteklerin ardından Bursa’da kadınlar için yeni bir destek paketi ödemesi başlatıldı. 

Bursa’da kadınlar için 1000 TL destek

Bursa Büyükşehir Belediyesi, ihtiyaç sahibi kadınları desteklemek amacıyla aylık 1000 TL yardım yapma kararı aldığını duyurdu. Belediyenin yaptığı açıklamaya göre, yeni doğum yapmış annelere ise 1500 TL destek sağlanacak. Bu önemli desteklerin yanı sıra, ihtiyaç sahibi kadınlara her ay düzenli olarak 1000 TL ödeme yapılacak.

Kadınlar için ek ekonomik güç: Şartları sağlayana 2500 TL destek

Detaylar belli oldu

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, destek ve belediyenin projeleri hakkında “Bünyesinde yer alan kurs merkezlerinden, fitnes salonlarına, psikolog, pedagog, diyetisyen desteklerine, atölyelerden çocuk etkinlik alanlarına kadar geniş bir yelpazede ailelerimizin birçok ihtiyacına cevap veren, aile yapısını güçlendirmeye katkı sunan aile yaşam destek merkezlerini şehrin dört bir tarafına kazandıracağız” dedi.

Kürşat Muratcan Kılıç
muratcankilic@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal