Kadına Yönelik Şiddetle Mücadelede Sıfır Tolerans Vurgusu

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş, kadına yönelik şiddetle mücadelede kararlılıklarını dile getirdi.

17.10.2024-13:53 - (Son Güncelleme: 17.10.2024-13:53) Kadına Yönelik Şiddetle Mücadelede Sıfır Tolerans Vurgusu

Kadına Yönelik Şiddetle Mücadeleye Kararlılık

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, İstanbul'da düzenlenen kadına yönelik şiddetle mücadele toplantısında önemli açıklamalarda bulundu.

6284 Sayılı Kanun'un Önemi

Bakan Göktaş, 6284 Sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun'un uygulanmasında gösterilecek kararlılığın altını çizdi. "Biz, bu kanunu uygulamakta sonuna kadar kararlıyız," dedi.

Sıfır Tolerans İlkesi

Bakan Göktaş, kadına yönelik şiddetin insanlık onuruna yönelik en ağır saldırılardan biri olduğunu vurgulayarak, "Kadına yönelik şiddetle mücadelemizi sıfır tolerans ilkesiyle sürdüreceğiz" şeklinde konuştu.

Paydaşlarla İş Birliği

Kadına yönelik şiddetin küresel bir sorun olduğuna dikkat çeken Göktaş, bu konudaki mücadelenin tüm paydaşlarla birlikte yürütüldüğünü belirtti. Sivil toplum kuruluşlarıyla yürütülen istişarelerin önemine değinerek, "Dün kadın odaklı sivil toplum kuruluşlarıyla istişarelerde bulunduk," ifadelerini kullandı.

Kararlı Adımlar

Göktaş, "Yurt genelindeki ŞÖNİM müdürleriyle de video konferans toplantısı yaptık. Biz, kadına yönelik şiddetle mücadelemize kararlılıkla devam edeceğiz. Bu konudaki mücadelemizi kararlı bir şekilde yürüteceğiz," diyerek sözlerini tamamladı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Kadınların Kooperatifler Yoluyla...

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Kadınların Kooperatifler Yoluyla Güçlendirilmesi Projesi Yerel Paydaş Toplantısı'na katılarak konuşma yaptı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal