Kadına Yönelik Şiddetle Mücadelede Aile Rehberi Sistemi

Bakan Göktaş, Kadına Yönelik Şiddetin Önlenmesi Toplantısı'nda Aile Rehberi Sistemi'ni tanıttı.

15.10.2024-17:42 - (Son Güncelleme: 15.10.2024-17:42) Kadına Yönelik Şiddetle Mücadelede Aile Rehberi Sistemi

Aile Rehberi Sistemi ile Kadına Yönelik Şiddete Karşı İleri Adımlar

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Kültür, Sanat ve Medyanın Dönüştürücü Gücüyle Kadına Yönelik Şiddetin Önlenmesi Toplantısı'nda yaptığı açıklamada, "Kısa süre içerisinde tüm Türkiye'de yaygınlaşmasını hedeflediğimiz Aile Rehberi Sistemi ile sorunlara hızlı ve etkili çözümler bulmayı amaçlıyoruz." dedi.

Kadın ve Çocukların Geleceği için Ortak Mücadele

Göktaş, toplantının önemine değinerek, "Bu etkinlikler, kadınların ve çocukların güçlenmesine, aile değerlerinin korunmasına büyük katkı sunuyor," dedi. Ayrıca, şiddetle mücadelede devletin tüm birimlerinin sıfır tolerans ilkesiyle hareket ettiğini vurguladı.

Dijitalleşmenin Getirdiği Riskler

Toplantıda, dijital bağımlılığın da şiddet vakaları üzerindeki etkileri ele alındı. Göktaş, "Dijital mecraların kontrolsüz kullanımı, özellikle gençlerin ruh sağlığını olumsuz etkiliyor," ifadelerini kullandı.

Medya ve Kadın Temsili

Göktaş, medyanın kadına yönelik şiddeti normalleştirebilecek bir potansiyele sahip olduğunu belirterek, "Medyada duyarlı bir dil geliştirmek önemli. Kadın ve erkek temsilleri özenle inşa edilmeli," ifadelerini kullandı.

Toplumsal Seferberlik Çağrısı

Son olarak Göktaş, "Kadına yönelik şiddetle mücadeleyi toplumsal bir seferberlik ruhuyla yürütmeliyiz. Hep birlikte, kadınların ve çocuklarımızın daha güçlü bir yer edinmeleri için kararlılıkla çalışmalarımızı sürdüreceğiz," diyerek katılımcılara çağrıda bulundu.

Toplantının devamında Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı ve diğer yetkililerin konuşmalarıyla istişareler devam etti.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Cumhurbaşkanlığı Dolmabahçe Çalışma...

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Cumhurbaşkanlığı Dolmabahçe Çalışma Ofisi'nde Bakanlığın ev sahipliğinde düzenlenen "Kültür, Sanat ve Medyanın Dönüştürücü Gücüyle Kadına Yönelik Şiddetin Önlenmesi Toplantısı"na katılarak konuşma yaptı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal