Kadın Muhtarlarla İstişare Toplantısı'nda Şiddetle Mücadele Vurgusu

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş, kadın muhtarlarla toplantı düzenleyerek şiddetle mücadelenin önemine dikkat çekti.

18.10.2024-12:26 - (Son Güncelleme: 18.10.2024-12:26) Kadın Muhtarlarla İstişare Toplantısı'nda Şiddetle Mücadele Vurgusu

Kadın Muhtarlarla İstişare Toplantısı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Ankara’da düzenlenen Kadın Muhtarlarla İstişare Toplantısı’nda önemli açıklamalarda bulundu. Göktaş, mahallelerde karşılaşılan şiddet vakalarını bildirme çağrısında bulunarak, mağdurların ihtiyaç duyduğu desteğe daha hızlı ulaşmalarının sağlanabileceğini vurguladı.

19 Ekim Muhtarlar Günü Kutlaması

Toplantının başlangıcında, kadın muhtarların 19 Ekim Muhtarlar Günü’nü kutlayan Bakan Göktaş, kadın muhtarların mahallelere olan katkılarını öne çıkardı. Göktaş, kadın muhtarların hizmet sunmanın ötesinde, mahallelere hayat kattıklarını ifade etti.

Kadınların Rolü ve Yerel Yönetimlerde Temsili

Göktaş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kadınların toplumsal gelişim ve kalkınmadaki önemine vurgu yaptığını anımsatarak, kadınların aktif rollerini desteklemek için devam eden çalışmalara değindi. Yerel yönetimlerde kadın temsiliyetinin artmasının, karar alma süreçlerine farklı bakış açıları kazandıracağını belirtti.

Şiddetle Mücadele ve Yeni Hizmet Modelleri

Bakan Göktaş, kadınlar ve çocuklar üzerindeki şiddetle mücadelenin önemini vurgulayarak, bu konuda 6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun’un kritik rol oynadığını söyledi. Yeni hizmet modelleri geliştirdiklerini kaydeden Göktaş, 2024-2028 Kadının Güçlenmesi Strateji Belgesi ve Eylem Planı’nın belirleyici bir yol haritası olduğunu belirtti.

Toplumsal Dayanışmayı Güçlendirme

Bakanlık olarak, kamu kurumları ve sivil toplum kuruluşlarıyla iş birliği içinde kalıcı çözümler üretme hedefiyle çalışmalar yürütüldüğünü belirten Göktaş, sosyal risk haritalarını çıkarma çalışmalarına başladıklarını söyledi. Bu haritalar, sosyal olguların daha iyi görülmesi amacını taşıyor.

Muhtarların Önemi

Muhtarların, şiddet olaylarının önlenmesinde önemli paydaşlar olduklarını ifade eden Göktaş, şiddet olaylarını geri dönülemez sonuçlar doğurmadan önlemenin hayati önemde olduğunu belirtti. Ayrıca, muhtarlık kurumunun, Türkiye'nin kalkınmasının itici güçlerinden biri olacağına inandığını ve muhtarların sosyal hayatla ilişkili taleplerin en etkin takipçileri olduğunu vurguladı.

Göktaş, Türkiye'deki muhtarlara emekleri için teşekkür ederek sözlerini sonlandırdı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Hakimevi'nde düzenlenen Kadın Muhtarlarla...

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Hakimevi'nde düzenlenen Kadın Muhtarlarla İstişare Toplantısı'na katılarak konuşma yaptı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal