Kadın Motor Ustası Adayları: Geleceğin Teknolojisi için Eğitim Alıyorlar

Sakarya'daki meslek lisesinde, kız öğrenciler motor ustalığı öğrenerek sektördeki yerlerini alıyor.

16.10.2024-17:04 - (Son Güncelleme: 16.10.2024-17:04) Kadın Motor Ustası Adayları: Geleceğin Teknolojisi için Eğitim Alıyorlar

Kadın Motor Ustası Adayları Lisede Mesleğe Adım Atıyor

Sakarya'da, meslek lisesinin motorlu araçlar teknolojisi bölümünde eğitim gören dört kız öğrenci, erkeklerin ağırlıklı olarak çalıştığı bu zorlu sektörde kendilerine bir yer edinmek amacıyla araç tamiri, bakımı ve onarımını öğreniyor.

Motorlu Araçlar Teknolojisi Bölümünde Kadın Öğrencilerin Artışı

Arifiye ilçesine bulunan Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin Motorlu Araçlar Teknolojisi Bölümü, bu yıl 360 öğrenci tarafından tercih edildi. Bu öğrencilerin dörtü kız olup, sektördeki çeşitliliği artırmak için eğitim alıyorlar.

Okulda, teorik ve pratik eğitimle donatılan öğrenciler, motor tamiri, bakımı ve onarımı konularında bilgi sahibi olmakta; ayrıca elektronik sistemlerle ilgili bilgi edinmeye de yönlendirilmektedirler.

Sektör ile İşbirliği ve İstihdam Fırsatları

Okul Müdürü Emrah Ünal, AA muhabirine verdiği demeçte, sektördeki eleman ihtiyacı nedeniyle kız öğrencilerin ilgisinin arttığını belirtti. Okulun, kız öğrencilere eğitim hayatları boyunca burslar sağladığını ifade eden Ünal, mezun olan öğrencilerin sektörle yapılan anlaşmalar sayesinde iş bulabileceklerini vurguladı. "Geleceğin tekniker ve mühendislerini burada yetiştiriyoruz," dedi.

Kız Öğrencilerin Başarıları ve Hedefleri

Bölüm öğretmeni Salim Öztürk, burada sahayı iyi tanıyan mühendis adayları yetiştirdiklerini belirtiyor ve bu yıl daha fazla kız öğrencinin okulda eğitim aldığını ifade etti. Öztürk, sektördeki kadın eleman açığına dikkat çekerek, "Öğrencilerimiz çok hevesli ve çalışkan; bu durum bizi son derece memnun ediyor," şeklinde konuştu.

Öğrencilerin Gelecek Hedefleri

Öğrenci Ecrin Beren Acar, otomotiv sektörüne olan ilgisini babasından aldığını belirterek, "Burada motor parçalarını söküp takmayı öğreniyoruz. Mezun olduktan sonra benim için büyük fırsatlar açılıyor," dedi.

Diğer öğrenci Azra Karaca ise, "Bana olan güvenleri ve arabalara olan ilgim, bu mesleği tercih etmemi sağladı. Kendi dükkanımı açmayı düşünüyorum," diyerek hayallerini paylaştı.

Kız öğrenciler, sektördeki bu dönüşümde önemli bir rol oynamakta, gelecekte başarılı motor ustaları olarak yer almayı hedeflemektedirler.

Sakarya'da meslek lisesinin motorlu araçlar teknolojisi bölümünde okuyan 4 kız öğrenci, çoğunlukla...

Sakarya'da meslek lisesinin motorlu araçlar teknolojisi bölümünde okuyan 4 kız öğrenci, çoğunlukla erkeklerin tercih ettiği zorlu sektörde yer alabilmek için araç tamiri, bakımı ve onarımını öğreniyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal