Kadın konukevindeki kadınlara müjde: Kendi paralarını kazanabilecekler

Fiziksel ve psikolojik şiddet gören kadınlar, kadın konukevlerinde iş hayatına hazırlanıyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, konukevinde kalan kadınların ekonomik hayata da katılmaları yönünde çalışmalarını sürdürdüklerini açıkladı.

01.12.2023-11:27 - (Son Güncelleme: 01.12.2023-11:27) Kadın konukevindeki kadınlara müjde: Kendi paralarını kazanabilecekler

Türkiye genelindeki 149 kadın konukevinde, aralarında şiddet mağdurlarının da bulunduğu kadınlar finansal okuryazarlık ve iş kulübü eğitimlerine katılarak iş hayatına hazırlanıyor.

Toplamda 149 kadın konukevi mevcut

AA’da yer alan habere göre; Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, CHP İzmir Milletvekili Yüksel Taşkın'ın kadın konukevlerine ilişkin soru önergesini yanıtladı. Göktaş, ülke genelinde Bakanlığına bağlı, Yerel yönetimlere bağlı, Göç İdaresi Başkanlığına bağlı, Sivil toplum kuruluşlarına bağlı bir olmak üzere toplam 149 kadın konukevinin bulunduğunu bildirdi.

Nüfusu yoğun olan illerde hizmetler sürüyor

Nüfusu yoğun olan illerde birden fazla kadın konukevinin hizmet verdiğin ifade eden Göktaş, İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdürlüğünce, valiliklere, kadın konukevlerinin yapımına ilişkin yazı gönderildiğini hatırlattı.

“Çeşitli eğitimler düzenlenmektedir”

Kadın konukevlerinde barınmanın yanı sıra eğitim desteği de verildiğini aktaran Mahinur Özdemir Göktaş, şu sözlere yer verdi. Göktaş "Kadın konukevinden hizmet alan kadınlara yönelik çeşitli konularda eğitimler düzenlenmektedir. Finansal okuryazarlık, ebeveynlik becerisi, iş kulübü, sıfır atık yönetimi, bağımlılık farkındalığı, aile, dijital şiddet ve siber zorbalık eğitimleri düzenli olarak verilmektedir. Diğer taraftan kadınların istihdama katılımının sağlanması amacıyla İŞKUR ile iş birliği içerisinde kadınlara özgeçmiş hazırlama, mülakat teknikleri, iş kulübü eğitimleri her ay düzenli olarak sunulmaktadır. Mesleki eğitim kurslarına katılmak isteyen kadınlar, ilgi ve yetenekleri doğrultusunda, İŞKUR, belediyeler ve halk eğitim merkezlerinin düzenlediği meslek edindirme kurslarına yönlendirilmektedir."

Kadınlara ekonomik istihdam sağlanacak

Öte yandan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı, kadınların ekonomik hayata katılımları konusunda gereken bilgi ve becerileri kazanmaları, toplumsal ve ekonomik alanda güçlenmeleri, daha nitelikli işlerde yer almaları amacıyla çalışmalar yürütüldüğünü bildirdi.


Abdullah Şaşkın
abdullahsaskin@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal