Klasik lezzetlere sıradışı bir tarifle ara vermek istiyorsanız bu tarif tam size göre. Misafirlerinizin bayılacağı malzemeleri ve yapımı zorlamayan yüzük kurabiyeyi gelin birlikte deneyelim.
YÜZÜK KURABİYE TARİFİ
MALZEMELER:
4 su bardağı un
300 gram margarin
1 su bardağı pudra şekeri
1,5 çay kaşığı kabartma tozu
1 yumurta
1 paket vanilya
Krema için;
1 su bardağı süt
1 adet yumurta
Yarım su bardağı un
Yarım su bardağı şeker
100 gram margarin
Vanilya
HAZIRLANIŞI:
Yüzük kurabiyeyi hazırlamanız için öncelikle margarin ile pudra şekerini iyice yoğurduktan sonra kalan malzemeleri ilave edelim. Bir müddet daha yoğurup sonra hamurun üstünü kapatarak 10 dakika bekletin. Yarım cm kalınlığında çay bardağı ile daireler yaparak şekil verelim. Dairelerin ortasını şişe kapağı yardımı ile delikler açarak tepside 180 derecelik sıcaklıkta pişirelim.
Kremayı pişirip soğutup ardından deliksiz yerleri krema ile üzerinden geçirelim. Yanlarını Hindistan cevizine buladıktan sonra ortasına Antep fıstığı serpiştirip servis edebiliriz.
Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.