Yunanistan’ın Kalbinden Soğan Mücveri Tarifi

Sınır komşumuz olan Yunanistan’dan bir tarifle geldik. Hepimizin bildiği mücveri bir de soğanlı olarak deneyerek dünya mutfağına başlayabilirsiniz.

28.10.2019-09:16 - (Son Güncelleme: 28.10.2019-09:12)

Dünya mutfağından bir lezzet daha! Soğanı en lezzetli şekilde denemek ve farklı bir lezzeti misafirlerinize sunmak için bu tarifi deneyebilirsiniz.

MALZEMELER

1 demet taze soğan

Yarım demet maydanoz

2 çorba kaşığı mısırunu

1 çorba kaşığı nişasta

2 yumurta

1 çorba kaşığı ufalanmış beyazpeynir

Yarım çay kaşığı karbonat

KIZARTMAK İÇİN

Sıvıyağ

Tuz

Karabiber

NASIL YAPILIR?

Taze soğanları yıkayıp incecik kesin. Maydanozu temizleyip ince ince doğrayın. Yumurtaları derin bir kaba kırın. Mısır unu, nişasta, peynir, karbonat, tuz ve karabiber ilave edip güzelce çırpın. Taze soğan ve maydanozu katıp harmanlayın. Sıvıyağı tavada kızdırmaya başlayın. Hazırladığınız karışımdan kaşıkla alıp aralıklarla tavaya aktarın. Mücverleri önlü arkalı olacak şekilde kızartmaya başlayın. Kâğıt havlu üstüne koyup fazla yağını alın. Servis tabağına koyup cacık veya yoğurt ile birlikte sıcak veya ılık şekilde servis edin.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

 

 

 

 

 

 


YORUM YAZ..

En Çok Okunanlar

Modal