Hem çok lezzetli hem de yapımı oldukça kolay olan bal kabağı çorbanıza tüm misafirleriniz bayılacak…
MALZEMELER
- 5 su bardağı tavuk suyu
- 1,5 çay kaşığı tuz
- 4 su bardağı püre haline getirilmiş bal kabağı
- 1 yemek kaşığı doğranmış taze maydanoz
- 1 adet orta boy ince kıyılmış kuru soğan
- 1/2 çay kaşığı kekik
- 1 diş ince kıyılmış sarımsak
- 1/2 su bardağı krema
- 5 adet tane karabiber
NASIL YAPILIR?
Tavuk suyu, bal kabağı püresini, doğranmış kuru soğanı, kekiği, tane karabiberi ve ince kıyılmış sarımsağı bir tencereye koyarak 30 dakika kısık ateşte pişirin. Blender yardımıyla bu karışımı pürüzsüz bir kıvam alıncaya kadar çekin. Kremayı yavaş yavaş ilave edin ve bu aşamada çırpma teli yardımıyla çırpın. Kremayı ilave ettikten sonra beş dakika daha pişirin ve ocağın altını kapatın. Servis kaselerine aldığınız çorbayı maydanoz veya fesleğenle süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun.
Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.