Yemek sadece bir ihtiyaç değil aynı zamanda en zevk alarak yaptığımız şeylerden biri. Ancak yemek yaparken yaptığımız bazı hatalar, yemeklerin tatlarının bozulmasına sebep oluyor. İşte o hatalar...
Kızartırken Zeytinyağı Kullanmak
Kızartmalarda zeytinyağı kullanmanız yemeğinizi sağlıklı bir hale getirmez. Kızartmada kullanılan zeytinyağı yanar ve tüm besin değerlerini kaybeder. Aynı zamanda kızartmada kullanılan yiyeceklerinde tadını bozar.
Et Pişmeden Tuz Eklemek
Eti pişirirken tuzunu önceden koyarsanız etiniz pişerken bütün suyunu salan ve sonrasında da kurur. Kuru ve sert bir et elde etmiş olursunuz.
Yumurtayı Fazla Çırpmak
Kekinizin iyi kabarmasını istiyorsanız içine ekleyeceğiniz yumurtaları çok aşırıya kaçmadan çırpmalısınız yoksa kekiniz sönük kalır.
Salata Sosunu Aceleye Getirmek
Salata sosunu salatayı hazırladıktan hemen sonra değil salatayı sofraya getirirken ekleyin. Önceden koyduğunuz sos salatanın içindeki malzemelerin pörsümesine sebep olacaktır.
Sarımsakları Sonra Ekleyin
Yemeğinize hem soğan hem de sarımsak ekleyecekseniz önce soğanları kavurun, sarımsakları sonra ekleyin. Böyle yapmazsanız sarımsaklarınız kavrulurken yanacak ve hem tadını hem de sağlıklı etkisini kaybedecektir.
Sudan Geçirmek
Makarna haşladıktan sonra soğuk sudan geçirmek makarnanın tadını bozar, yararlı özelliklerini kaybetmesine neden olur. Makarnayı sadece süzün ve yıkamadan kullanın.
Pirinci Fazla Yıkamamak
Pilav yaparken pirinci önceden suda bekletir, sonra bu suyu süzüp pirinci yıkarız. Pirinci ne kadar çok yıkarsanız ve nişastalı suyunu akıtırsanız pişirdiğiniz pilav o kadar lezzetli ve sağlıklı olacaktır.
Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırın.