Yalova sütlüsünün tadı artık dillere destan ve tarifi de bir o kadar saklı idi. Ancak hiçbir şey gizli kalmaz. İşte, Yalova sütlüsünün tarifi…
MALZEMELER
24 yaprak baklavalık yufka
1 litre süt
2.5 su bardağı toz şeker
1 paket margarin
1 çay bardağı ayçiçek yağı
İçi için:
1,5 su bardağı ceviz içi (ince çekilmiş)
Üzeri için:
3 yemek kaşığı toz antep fıstığı
NASIL YAPILIR?
İlk olarak şerbetini hazırlayalım. Bunun için bir tencereye şeker ve sütü koyun ve ocağın altını yakmadan önce karıştırarak şekerin hepsinin erimesini sağlayın. Şeker tamamen eridikten sonra ocağın altını açın ve ara ara karıştırarak sütlü şerbeti kaynamaya bırakın. Kaynamaya başladıktan sonra 5 dakika daha kaynatın ve ocağın altını kısın. Şerbeti soğumaya bırakın. Margarini bir tavada eritin ve içerisine sıvı yağı da katarak karıştırın. Bir fırın tepsinin dibini bir fırça desteği ile erittiğiniz margarin ve sıvı yağ karışımını kullanarak yağlayın. Sonrasında 3 yaprak yufkayı tepsiye iyice yayın. Üstünü yağla her tarafı yağlanacak biçimde yağlayın, sonrasında 3 adet daha yufka serip aynı işlemi yineleyin bu şekilde 3 yufkada bir yağlayarak 12 yaprak yufkayı tepsiye koyun. Üstüne ince çekilmiş ceviz içini dökün ve üstüne 3 kat yufka serin yine aynı biçimde üstünü yağlayın ve bütün yufkalar bitene dek, 3 yufkada bir yağlayarak aynı işlemi tekrarlayın. Bütün yufkalar bittiğinde tatlınızı kare kare dilimleyin ve kalan yağı üstüne dökün. Önceden ısıtılmış 150 derece fırında üstünün kızarmasına kesinlikle müsaade etmeden ve ara ara çevirerek ortalama 15 dakika kadar pişirin. Fırından alın ve ılıklaşmasını bekleyin. Tatlı ılıklaştıktan sonra üstüne soğumuş olan sütlü şerbeti dökün ve şerbeti çekmesi için bir kenara alın. Şerbeti çektikten sonra dilimlerin üstünü Antep fıstığı ile süsleyerek servis yapın.
Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.