Enfes bir potasyum deposu, omega 3 protein bakımından zengin doyurucu bir öğle yemeği harika olur.Bu makarnayı yapmak çok pratik, içerisine bol yeşillikleri doğradığınız da tamamlayıcı öğüne dönüşebilir. O zaman şimdiden afiyet olsun diyelim ve ton balıklı makarna tarifimizi yayınlayalım. İşte detaylar.
MALZEMELER
1 paket
makarna
200 gram
ton balığı konservesi
2 yemek kaşığı
zeytinyağı
6 adet
cherry domates
1 diş
sarımsak
1 su bardağı
haşlanmış mısır
1 su bardağı
siyah zeytin
1/4 demet
fesleğen
1 tatlı kaşığı
kapari
1 çay kaşığı
tuz
1/2 çay kaşığı
karabiber
PÜF NOKTASI
Makarnayı sosunu içine çekmesi için; süzdükten sonra soğuk sudan geçirmeyin.
Pişirme Önerisi
Ton balıklı makarnayı arzuya göre; cheddar peyniri ile önceden ısıtılmış 200 derece fırında 10 dakika pişirerek de servis edebilirsiniz.
NASIL YAPILIR?
Makarnayı kaynar suda yaklaşık 8- 10 dakika kadar haşlayın. Sosunda kullanmak üzere 1 çay bardağı kadar haşlama suyu ayırın. Makarnayı süzdükten sonra bir kenarda bekletin.
Ton balıklı makarnanın sosu için; sarımsağı rendeleyin. Kapari çiçeklerini ve fesleğeni incecik kıyın. Cherry domatesleri ortdan ikiye kesin.
Zeytinyağını bir tencerede kızdırın. Doğranmış cherry domates ve rendelenmiş sarımsağı 2 dakika kadar kavurun.
Yağını süzdürdüğünüz ton balığı konservesini ekleyin ve domatesler suyunu çekene kadar sosu pişirin.
Ardından sırasıyla; haşlanmış mısır, siyah zeytin, doğranmış fesleğen ve kapari, tuz ve karabiber katın. Haşlama suyundan ayırdığınız kısmı ekleyin ve sosu kaynatın.
Haşlanmış makarna ve ton balıklı harcı tencerede harmanlayın. Sıcak olarak bekletmeden servis edin. Sevdiklerinizle paylaşın.
Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırın