Milföy hamurundan yapılan ve kıtır kıtır olan bu tartı kahvaltıda deneyebilir ya da beş çayında misafirlerinize sunabilirsiniz.
MALZEMELER
4 parça milföy hamuru
200 g mozarella peyniri
IZGARA DOMATES İÇİN
3 domates
4 yemek kaşığı zeytinyağı
5~6 dal taze kekik
Bir tutam toz şeker
Tuz
Karabiber
ÜZERİ İÇİN
1 yumurta
Fesleğen
NASIL YAPILIR?
Izgara domates için domatesleri bir cm kalınlığında halka şeklinde kesin. Yağlı kağıt dizili fırın tepsisine serin. Üstüne zeytinyağı gezdirin. İnce kıydığınız taze kekik dallarını katıp tuz ve baharatlarla çeşnilendirin. Önceden ayarlanmış 200 derece fırında 20 dakika pişirin. Tart için milföy hamurunu hafif unladığınız tezgah üstüne koyun ve bir merdane desteğiyle ince açın. Kenarlarını katlayarak biçim verin. Kabarmaması için hamurun üstüne çatalla delikler açın. Hamurun üstüne tuz ve karabiber serpin. Izgara domates dilimleri ve mozarella peynirini sırayla tartın üstünü örtecek biçimde dizin. Aralara fesleğen yaprakları katın. Hamurun kenarlarına yumurta sarısı uygulayın. Önceden 200 derecede ayarlanmış fırında peynirler eriyip kenarları hafif kızarana dek ortalama 10-15 dakika pişirin. Sıcak servis edin.
Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.