Geleneksel lezzetlerimizde liste başı olan tatlılardan sütlacı evde kendi ellerinizle yapmaya ne dersiniz? İşte enfes sütlaç tarifi.
SÜTLAÇ TARİFİ
Malzemeler; 3 elma, 1 su bardağı kırık pirinç, 1 Türk kahvesi fincanı nişasta, 2 su bardağı şeker, 1 portakalın suyu, 50 g kayısı, 50 g kuş üzümü, 10 bardak su, tarçın, fındık.
Yapılış aşaması; Elmaları soyduktan sonra rendeleyin. Elmaları ve yıkanan pirinçleri 10 bardak su ile beraber orta ısılı ocağa alarak, pirinçler yumuşayana dek pişirin. Karışıma üzümleri ve daha önce doğradığınız kayısıları da ekleyin. Pirinçler güzelce piştikten sonra suda erittiğiniz nişastayı ekleyin. Şeker ve portakal suyunu ekleyip koyu bir kıvama gelene dek pişirin. Ocaktan indirdiğiniz sütlacı kaselere bölüp soğutun. Üstüne toz tarçın ve dövülmüş fındık serpiştirerek servis edin.
Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.