Kolesterol, böbrek taşı, bağışıklık sistemi derken insan vücuduna inanılmaz faydalarıyla sık sık adından söz ettiren kefiri yaz aylarında farklı bir içecek haline getirebilrisiniz.
MUZLU KAKAOLU CHİA KEFİR PUDİNG
Malzemeler: 1 adet olgun muz, 1 çay kaşığı kakao, 1 su bardağı (250 ml) kefir, 3 yemek kaşığı Chia
Hazırlanışı: Muz, kakao ve kefiri karıştırıp ardından kapaklı bir kaba koyup içerisine 3 yemek kaşığı Chia tohumu ekliyoruz. Tamamen karıştırıp 3-5 saat buzdolabında bekletiyoruz.
KAHVALTIDA TÜKETMELİK KEFİR
Malzemeler: 1 su bardağı kefir, 4 yemek kaşığı şekersiz yulaf gevreği,
elma, tarçın, kuş üzümü, ceviz, 1 çay kaşığı Hindistan cevizi yağı, 1 çay kaşığı vanilya
Hazırlanışı: Kefir, elma, ceviz, hindistan cevizi yağı ve vanilyayı güzelce çırpıyoruz. Yulaf gevreği ile karıştırıp elma, kuş üzümü ve tarçınla süsleme yapıyoruz.
ÇÖREKOTLU ZERDEÇALLI KEFİR
Malzemeler: Yarım su bardağı tercihen keçi sütünden hazırlanmış kefir, yarım çay kaşığı havanda ezdiğiniz çörek otu, 1.5 tatlı kaşığı rendelenmiş taze zerdeçal, yarım çay kaşığı karabiber, kaya tuzu
Hazırlanışı: Tüm malzemeleri karıştırıp içiyoruz.
Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.