Sarı Gelin Böreği Nasıl Yapılır? Sarı Gelin Böreği Tarifi

Çıtır çıtır bir lezzetle karşınızdayız... Diğer böreklerden farklı olan ve enfes tadı ile akıllarda kalacak sarı gelin böreği sofralarınızı şenlendirecek. Böreğin tarifini öğrenmek için içeriğimize göz atın.

20.06.2019-15:56 - (Son Güncelleme: 20.06.2019-15:46)

Yapımı sadece 15 dakika süren ve baklava yufkası ile yapacağınız sarı gelin böreği misafirleriniz için muhteşem bir ikramm olacak.

SARI GELİN BÖREĞİ  

MALZEMELER

1/4 paket baklava yufkası
1/2 paket tereyağı

İçi için;

2 su bardağı süt
1 su bardağı irmik
1/2 su bardağı toz şeker

Üzeri için;

1/2 su bardağı pudra şekeri

YAPILIŞI

Böreği yapmaya sütü, irmiği ve şekeri ocakta muhallebi kıvamına gelene dek 15 dakika pişirin. Sonra tereyağını bir cezvede eritin ve beyaz kısımlarını alın.

Mutfak tezgahının üzerine açtığınız 1/4 paket baklavalık yufkanın 10 yaprağını bir kenara ayırın.

Her yufkanın üstüne tereyağı ile yağlayarak üst üste sıralayın. 15 tane kare olacak şekilde yufkaları iyice kesin.

Hazırladığınız muhallebiden yufkaların üzerine 2'şer yemek kaşığı kadar koyun. Üçgen şeklinde katlayarak yağlı kağıt serili tepsiye dizin.

Üzerine kalan yağdan ve yumurta sarısından sürüp, 185 derece fırında 20 dakika kadar pişirin.

Üzerine pudra şekeri serperek sevdiklerinize servis edebilirsiniz.

 

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

YORUM YAZ..

En Çok Okunanlar

Modal